Într-o intervenție telefonică la Radio Top, fostul voleibalist sucevean de națională Dorel Mîndru și-a exprimat regretul profund față trecerea la cele veșnice a <părintelui> voleiului sucevean, doctorul Traian Căldare, și a transmis condoleanțe familiei îndoliate. Fostul sportiv a afirmat că doctorul Căldare a fost ca un tată pentru el și pentru coechipieri.
Dorel Mîndru a afirmat: „O veste tristă. Am fost permanent în casă la domnul Căldare, el m-a făcut voleibalist, el m-a ajutat în viață, m-a învățat de bine și îi datorez orice. Avea și o vîrstă, 90 de ani. Am fost în ultimele luni pe la el pe acasă și nu se simțea bine. Cînd am venit în Suceava, prin `74, am jucat la juniori, iar după aia la echipa Institutului, care se chema Clubul Sportiv Universitar. La 19 ani, domnul doctor Căldare a zis să vin la CSM și din prima etapă am fost titular. Bine, atunci eram în lotul național de tineret. M-a antrenat la CSM un domn Eduard Gazda, care s-a dus la 44 de ani, Dumnezeu să-l ierte și pe el. Echipa în care juca domnul doctor Căldare a fost în prima ligă, generația dinaintea noastră a fost tot în prima ligă și generația mea, care are între 60 și 63 de ani, a stat vreo 12 ani în prima ligă, cu domnul doctor pe bancă și cu Edi Gazda antrenor. În primele șapte-opt echipe eram permanent. Domnul doctor ne-a ajutat pe toți, ne-a făcut oameni. Prima problemă la domnul doctor era să facem școală, să avem studii superioare, să avem casă, să avem familii. A fost ca un tată al nostru și nu am fost numai suceveni în echipă, au fost și olteni, și din Tîrgu Mureș, și de prin Buzău. Din Suceava, la un moment dat eram eu cu Paul Costiniuc, din Lisaura. Restul erau veniți din alte părți și făceau Educație Fizică, TCM”.
Dorel Mîndru a continuat, spunînd: „Cel mai tare jucător din România prin anii `68-`70 a fost Gabriel Udișteanu, din Fălticeni. Era cel mai bun trăgător de volei din Europa și domnul doctor Căldare l-a descoperit. Bineînțeles că a fost la națională. Am mai fost cîțiva jucători la lotul național, pe care tot domnul Căldare ne-a făcut să ajungem acolo. Am fost eu, Paul Costeniuc pe la tineret, Răzvan Purice, un băiat Lucian și Cristian Pentelescu. Pentelescu a jucat vreo 10 ani și la Steaua, și la Națională”. Sicriul cu trupul neînsuflețit al doctorului Căldare este depus la capela din spatele Bisericii „Sfînta Înviere” – Trei Clopote, din centrul Sucevei, iar înmormîntarea va avea loc sîmbătă, la prînz.