Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Tableta zilei

Ca să se ştie

20 septembrie 2018

„Dl. Iordache: Ce garanţie avem că Adrem Invest va realiza această centrală termică, pentru că la cîte contracte sînt încălcate în ţară nu ne-ar mira ca o asemenea societate să nu respecte contractul. Nu ar fi mai corect ca intabularea să se facă după ce societatea aceasta construieşte centrala termică?

Dl. Primar: D-voastră aţi dat răspunsul pentru că este o licitaţie, este un contract încheiat. În lege este prevăzut că SC Adrem trebuie să aibă acest teren intabulat pentru a putea obţine avizele necesare şi nu putem să îi punem condiţia să se intabuleze după realizarea centralei. Aşa cum am aprobat toate hotărîrile cu privire la Termica, cred că trebuie să le dăm şanse şi să nu judecăm acest investitor înainte de termenul de scadenţă 9 mai 2013. Este greu de făcut o investiţie în România şi ar fi bine să le dăm şansa să facă această investiţie la Suceava.

Dl. Iordache: Aceste autorizaţii sînt date de Primăria Municipiului Suceava, nu de o altă instituţie.

Dl. Primar: Nu este vorba de Primărie, ci de Mediu şi alte instituţii.

Dl. Vornicu: Aş dori să completez pentru că cred că această intabulare este necesară şi pentru o eventuală obţinere de finanţare, acesta fiind motivul principal şi dacă dorim să îi ajutăm şi să vedem această centrală construită probabil va trebui să votăm acest proiect de hotărîre.

Dl. Primar: Au nevoie în primul rînd pentru obţinerea de avize, a autorizaţiei de construire şi poate şi a unei finanţări. Din moment ce sînt singurii care au venit la licitaţie ar trebui să încercăm să îi ajutăm avînd în vedere că este o investiţie de 60 de milioane de euro”.

Am să vă traduc acum. În locul ADREM-ului este „Bioenergy”, societatea care se ocupă de producerea agentului termic în sistem centralizat. Domnul Iordache este Virginel Iordache, fost consilier local din partea PSD, actualmente senator PSD de Suceava. Domnul primar este fostul şi actualul primar al Sucevei, care a fost la PNL, la PDL, a cochetat cu USL-ul şi s-a întors la PNL, Ion Lungu. Domnul Vornicu este Corneliu Vornicu, fost consilier local PNL. Discuţiile, cum sînt ele consemnate în procesul verbal, au avut loc în şedinţa Consiliului Local Suceava din 26 aprilie 2012 în momentul cînd s-a discutat punctul 16 al ordinii de zi, numit „proiect de hotărîre privind intabularea în favoarea SC Adrem Invest SRL a unor parcele de teren în suprafaţă totală de 58.097 mp situate în Suceava str. Energeticianului, nr.1 – iniţiator, primarul municipiului Suceava, dl. Ion Lungu”. La punctul 17 a fost „proiectul de hotărîre privind completarea proiectului tehnic pentru realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă dimensionată pentru consumul de termoficare urbană a municipiului Suceava – iniţiator, primarul municipiului Suceava, dl. Ion Lungu”. După cum ştiţi sînt probleme cu asigurarea agentului termic în sistem centralizat în municipiul Suceava, iar gigacaloria se va scumpi, după cum a anunţat Ion Lungu. Diferenţa de preţ nu va fi suportată de către abonaţii la sistemul public, ci de către municipalitate. Fiind probleme, primarul PNL, Ion Lungu, a început să spună în gura mare că toată lumea este vinovată că s-a ajuns în această situaţie. Toată lumea politică. Şi, halucinant, mai spune primarul că USL a votat pentru centrala de cogenerare, iar el, bietul, nu a făcut decît să pună în aplicare hotărîrea Consiliului Local. Am citat din procesul verbal al şedinţei Consiliului Local Suceava din 26 aprilie 2012 ca să se ştie. Ca să se ştie că Ion Lungu a fost iniţiatorul proiectelor de hotărîre cu privire la centrala de cogenerare şi că dumnealui a apărat în Consiliul Local Suceava cauza ADREM-ului de ieri, societatea „Bioenergy” de azi.

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele