Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Ştiri

Comunicat: EGGER susține proiectul Via Transilvanica

18 februarie 2019

Compania EGGER sprijină amenajarea a 100 de kilometri din județul Suceava

Compania EGGER începe parteneriatul privind amenajarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica ce vor străbate județul Suceava. Via Transilvanica, sau drumul care unește, este un proiect ambițios, inițiat de Asociația Tășuleasa Social în iunie 2018. Acesta presupune amenajarea unui traseu pentru drumeții și ciclism de 1.000 kilometri, ce va străbate 10 județe din România.

„Am decis să ne alăturăm celor de Asociația Tășuleasa Social pentru a susține proiectul Via Transilvanica. Sunt convins că, dacă ne unim forțele, putem ajuta la finalizarea cât mai rapidă a acestui traseu pe teritoriul județului Suceava. Via Transilvanica se potrivește foarte bine principiilor dupa care se ghidează compania noastră, și anume sustenabilitate și apropierea de comunitate.”, a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic / Producție Divizie Est.

Traseul Via Transilvanica este inspirat de căile spaniole de pelerinaj (Camino de Santiago) și de traseele de anduranță din SUA sau India, fiind primul de acest gen din România. Va traversa 10 județe din România: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Va începe în locul istoric al Putnei (nordul României, județul Suceava) și se va termina la Drobeta Turnu Severin. Traseul va fi construit urmând potecile existente și drumurile locale, marcându-l cu borne din andezit și indicatoare.

Via Transilvanica – drumul care unește

Prin contribuția sa, compania EGGER își dorește să ajute la dezvoltarea comunităților locale prin care acest traseu va trece. Desigur, faptul că traseul ajunge atât de aproape de „casa” fabricii EGGER din Rădăuți, chiar până la Putna, a fost un factor decisiv în luare deciziei. Acest proiect este unul de mare anvergură, cu impact social și economic la nivelul comunităților locale prin care va trece traseul, iar rezultatele sale vor dăinui peste ani.

Puteți afla mai multe detalii despre acest proiect la adresa https://www.viatransilvanica.com/.

EGGER –  partener al proiectului Via Transilvanica

 

→      EGGER sprijină amenajarea a 100 km în judetul Suceava →      Proiectul Via Transilvanica a fost inițiat în iunie 2018

→      Traseul pentru drumeții și ciclism de 1.000 km va străbate 10 județe din România

 

Evelina Simota

Responsabil Relații Publice

EGGER România  Str. Austriei, nr. 2    725400 Rădăuţi, jud. Suceava (RO)

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele