Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Ştiri

COVID 19: Comunicat al DGASPC Suceava, cu privire la măsurile luate

10 martie 2020

Având în vedere contextul actual al măsurilor impuse la nivel național  de prevenire a infectării cu  CORONAVIRUS, DGASPC Suceava a dispus începând cu 26.02.2020, luarea tuturor măsurilor de igienă strictă, de limitare a vizitelor în cadrul centrelor dar și de evitare a deplasărilor, participărilor la evenimente, excursii etc, în vederea  protejării beneficiarilor din centrele de copii și de adulți dar și din rețeaua de asistenți maternali precum și în cadrul familiilor de plasament.

În data de 27 februarie, prin intermediul Consiliului Județean Suceava, am transmis tuturor centrelor și serviciilor din structura DGASPC Suceava, Afișul cu măsurile de prevenire a infectării cu Coronavirus, pus la dispoziție de către DSP Suceava.

Începând de ieri, 9 martie a.c., s-a dispus interzicerea strictă a următoarelor acțiuni:

  1. În cadrul centrelor pentru adulți și a celor pentru copii (centre, case de tip familial, apartamente):

-accesul în centre a oricărei persoane străine, cu excepția salariaților, în condițiile în care aceștia nu au fost plecați în străinătate și nu au intrat în contact cu persoane care s-au întors din zonele cu risc de infectare sau aflate în carantină.

-participarea la spectacole, evenimente, întâlniri, organizarea de excursii precum și învoirile din centru ale beneficiarilor, cu excepția deplasărilor la medic.

  1. Pentru asistenți maternali și familii de plasament este strict interzis:

-deplasarea în străinătate a oricărui membru al familiei și nici  împreună cu copilul aflat în plasament,

-vizita  la domiciliu sau intrarea  în contact cu persoane care s-au întors din zonele cu risc de infectare sau aflate în carantină.

-participarea la spectacole, evenimente, întâlniri, excursiile precum și învoirile în familia naturala  a  beneficiarilor, cu excepția deplasărilor la școală sau la medic.

Managerii de caz din cadrul DGASPC Suceava vor informa fiecare familie care are în plasament special unul sau mai mulți copii, cu privire la măsurile impuse ca fiind obligatorii.

Pentru angajații serviciilor din cadrul DGASPC Suceava care intră în contact cu publicul, se solicită evitarea  contactului direct cu beneficiarii serviciilor, dar și  luarea măsurilor stricte de igienă care se impun.

Astăzi, 10 martie 2020, am primit din partea ANDPDCA, Dispoziția metodologică nr. 6377/ANDPDCA/09.03.2020, emisă în contextul existenței virusului COVID-19, posterul UNICEF, iar din partea Consiliului Județean Suceava, Hotărârile Comitetului Național pentru situații de urgență din cadrul Guvernului României,  privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, precum și Hotărârea Grupului de suport tehnico-științific din cadrul Departamentului pentru situații de Urgență din cadrul MAI, privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Toate acestea conțin dispoziții și măsuri pentru prevenirea infectării cu COVID-19 și vor fi aduse la cunoștința întregului personal al DGASPC Suceava dar și publicului larg prin consultarea site-ului instituției noastre: http://dgaspcsv.ro/

Tototdată, am procedat la suspendarea activității centrelor de zi și de recuperare copii și adulți cu dizabilități din structura DGASPC Suceava, în perioada 11.03-22.03.2020.

Recomandări către populație:

Comunicatul este semnat de directorul executiv, Georgeta Nadia Creţuleac, şi de directorul executiv adjunct, Margareta Isăilă.

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele