Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Top Magazin

Jolly Poker Face

3 martie 2009

floareRadio (Lady) GaGa

În momentul de faţă, ea este de departe cea mai fascinantă prezenţă din topuri. Katy Perry? Rihanna? Nimeni nu le neagă abilităţile vocale şi simţul estetic. Doar că Lady GaGa are acel ceva pe care nu i-l poate lua nimeni, acel dar de a da toată lumea pe spate odată ce înhaţă microfonul şi începe să cînte.
Dacă vă vine să credeţi, are doar 22 de ani! Sub straturile groase de fond de ten se află Joanne Stefani Germanotta, un fost copil precoce într-ale muzicii, care, inspirată de Cindy Lauper şi Michael Jackson, a învăţat să cînte la pian după ureche pînă să împlinească 5 ani. În adolescenţă se putea lăuda, déja, cu un caieţel plin de cîntece. Cine începe devreme, are toate şansele să ajungă departe. Iar cu atîta determinare şi cu aşa o minte limpede, e greu să te rătăceşti pe drum.
Poate nu ştiaţi, dar fata îşi scrie singură piesele. Şi, ca şi cum asta n-ar fi de ajuns, le semnează şi pe-ale altora. Akon, Pussycat Dolls, New Kids on The Block, Fergie, Britney… toţi i-au bătut la un moment dat la geam, întrebînd-o, timid, dacă primeşte cu cerutul de hituri.
Blondina ne aminteşte cum nu se poate mai bine de Cher şi de ai ei chiloţei minusculi purtaţi peste ciorapii de plasă în videoclipul „If I Could Turn Back Time”. Outfiturile purtate de GaGa pe scenă nu sînt cu mult diferite faţă de cele ale unei stripteuze din anii ’80. Doar că, spre deosebire de Aguillera şi de perioada ei „dirty”, GaGa o face fără să fie vulgară. Chiar şi atunci cînd se declară „alergică la pantaloni”. Doar de aia e o Lady, nu?
Nu e originală, dar ştie să combine totul într-o manieră originală. Privind videoclipurile pentru „Just Dance”, „Beautiful, Dirty, Rich” şi „Poker Face” găseşti un numitor comun: au un aer ironic, decadent, exhibiţionist şi uşor teatral. Piesele ei, un melanj de pop şi electro, sună bine şi le fredonezi încă de la prima audiţie şi jumătate. De aceea, nu e de mirare că au ajuns în fruntea topurilor.
Inexplicabilă, fascinantă, excentrică, trăznită şi extrem de talentată, iată cîteva motive pentru care Radio Top pariază pe Lady Gaga în 2009.

Luisa Nistor
Redactor Radio Top

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele