Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Top Magazin

L.L. Confidential

3 martie 2009

ll-confidentialLuminiţa. Luminiţa Lungu (L.L.)

Revista „Top Magazin” a ajuns la cel de-al doilea număr. Înainte de a ajunge aici s-a oprit pentru a-şi trage sufletul de atîta mers prin zăpadă şi prin zloată şi printre bizonii şi vopsitele lor preţioase de care te ciocneşti la tot pasul. Şi stînd aşa şi trăgîndu-şi sufletul în aşteptarea colecţiei de primăvară-vară, revista s-a uitat în stînga, s-a uitat în dreapta şi a traversat strada în căutarea unei domnişoare sau doamne care s-o însoţească pe drumul care duce pînă pe prima sa pagină. Revista şi-a făcut loc printre fetele întreţinute de băieţi cu ceafa lată şi pe lîngă „zînele” cu unghii false şi lungi cît să ajungă pînă în fundul buzunarului tatălui făcut investitor strategic la apelul de seară. Şi şi-a mai făcut loc printre doamnele care cred că datul ochilor peste cap mai prinde la fel ca pe vremea în care ele nu aveau nici un fel de emoţii atunci cînd părinţii le duceau la control ginecologic să vadă dacă mai sînt sau doar au fost, ori printre tipele care au impresia că fac parte din categoria „femeilor de succes” şi de aceea umblă mereu îmbrăcate în costumaşe deux piece.
Şi tot făcîndu-şi loc aşa, revista a ajuns pînă în dreptul unei doamne îmbrăcate nici foarte elegant, nici foarte sărăcăcios, nici prea machiată, nici prea nemachiată, nici foarte vorbăreaţă, … de fapt mai mult tăcută.
Pentru marele public, Luminiţa Lungu este o ilustră necunoscută în comparaţie cu omniprezentul şi gălăgiosul ei soţ, Ion Lungu. Doamna Lungu nu a făcut niciodată nimic pentru a ieşi în faţă, preferînd să-şi joace în linişte rolurile de mamă şi de soţie. O soţie care-şi însoţeşte soţul la botezurile şi nunţile la care acesta este invitat şi care, de Zilele Sucevei, umple sarmale pentru enoriaşii veniţi la Mănăstirea „Sfîntul Ioan”.

Pentru comentatorii de serviciu şi pentru doamnele cu sărmăluţe în păr sau cu sclipici pe faţă care se vor întreba ce caută Luminiţa Lungu pe prima pagină a revistei noastre o să dau cîteva explicaţii.
Doamna Lungu, o femeie nu tocmai tînără, este fotogenică şi are un bun simţ dintr-o specie care astăzi este pe cale de dispariţie. Apoi, este o femeie care a reuşit performanţa de a rămîne alături de un om care pleacă de-acasă cu noaptea-n cap, care atunci cînd nu bate oraşul bate drumul către Capitală şi, care, cu siguranţă, de multe ori vine pachet de nervi acasă. Oricine îşi poate imagina că nu-i deloc uşor să trăieşti lîngă un om care-i băgat în politică şi-n administraţie pînă în gît.
Apoi, am ales-o pe Luminiţa Lungu fiindcă aceasta n-a acordat niciodată vreun interviu şi nici nu a participat la şedinţe foto pentru presă. Nu a fost uşor să o convingem pe Luminiţa Lungu să accepte propunerea noastră.
Fotografiile şi interviul realizate cu Luminiţa Lungu sînt cu şi despre Luminiţa Lungu, nu cu şi despre soţia lui Ion Lungu.
Luminiţa Lungu este enervant de modestă şi supărător de zgîrcită la vorbă. Luminiţa Lungu este un personaj care nu are nimic strident şi care este de o discreţie care tinde spre absolut. Luminiţa Lungu este astfel soţia perfectă pentru un om aflat la vîrful jocurilor politico-administrative, dar un personaj nesuferit pentru presă şi pentru cucoanele care-şi omoară timpul pe la hair-styliste, prin cluburi, fato!, şi prin faţa televizoarelor otevizate.

Sorin Avram

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele