Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Top Magazin

Lo(s)t in translation

3 martie 2009

Handbalul ne învaţă să numărăm!

Anul a început cu zîmbete pentru sportul sucevean. „Cetatea” s-a reunit, a anunţat încă o dată pierderi în anul precedent (la fel ca întotdeauna) şi a adoptat o nouă politică menită să o salveze (cică) de la retrogradare.
Să fim mai exacţi. Au fost rechemaţi pe „Areni” jucători cărora de-a lungul timpului li s-a transmis că nu corespund ambiţiilor clubului. Onorate, obiectivele pentru prima jumătate a lui 2009 pot fi concretizate doar printr-o normalitate mediocră. Tradusă în concret, aceasta echivalează cu încă un sezon în Liga a II-a. Greu de atins şi el, în condiţiile în care contracandidatele s-au întărit şi din punctul de vedere al lotului, nu doar al declaraţiilor. Stereotipii, „eforturi” executive fără finalitate şi un nou sezon încununat de insucces. Pe scurt, aşa vor arăta următoarele 4 luni pentru „Cetatea”. Apoi, din nou jurăminte de mai bine, urmate de un alt şir de iluzii.
PS: Există posibilitatea să apară şi un investitor misterios în cazul în care criza economică va înceta să ceară din „rate” înainte de termen.
Acum, partea bună a lui 2009. „Optimile” s-au transformat, deja, în „sferturi” pentru handbalul sucevean şi demonstrează că matematica poate să meargă mai departe. Dacă „Cetatea” ne învaţă să numărăm doar etapele rămase pînă la Liga a III-a, CSU Bucovina înmulţeşte cu doi fiecare tur rămas pînă la finala Challenge Cup. Deşi în locul rezervat oficialităţilor în sala de la LPS au rămas destule locuri neocupate (lucru inexplicabil avînd în vedere cererea de bilete existentă), ne putem aştepta la aceeaşi afecţiune mimată pentru sport din partea celor pe care i-am intitulat prin vot „factori de decizie”. Aşadar, ne pregătim de sferturi de finală şi avem dreptul să credem că putem avea totul, chiar dacă în istoria recentă confruntările noastre europene au însemnat doar amicalele „Cetăţii” cu Bucovina Cernăuţi.
Dominată de antinomii, comparaţia de mai sus prezintă două feluri de a privi realitatea. Cum alegi să fie 2009?

Emanuel Roşu
Redactor www.gsp.ro şi www.gazetasv.ro

Articolul precedent
Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele