Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Top Magazin

Make up, baby!

3 martie 2009

Sprînceana subţire cu nuanţe aurii se ţine

Sezonul primăvară-vară 2009 aduce în machiaj o explozie de feminitate, strălucire, culoare şi optimism. Culorile cît mai naturale sînt combinate cu cele puternice, vii, principalele surse de inspiraţie fiind apa şi tonurile acvatice.
O curiozitate este faptul că machiajul primăverii 2009 este unul exuberant, aproape strident, deşi, în mod firesc, acest anotimp este asociat cu machiajul lejer, relaxat, aproape translucid. Rămîne valabilă conturarea ochilor, prelungirea cu tuş a pleoapei superioare spre exterior pentru a realiza un ochi asemănător cu cel al unei feline. Culori puternice, bogate în pigment, ca verde, albastru şi mov, îţi vor decora ochii. Tendinţa dominantă pare să fie cea a îndrăznelii, deşi sînt vizibile şi alte trenduri: din zona soft, natural make-up care ar putea cîştiga inimile fashion-istelor.
Reinterpretarea unor tendinţe care au făcut carieră anul precedent, cum ar fi smoky eyes, va deveni cu siguranţă trendul acestui an, doar culorile fiind diferite. Make-up artiştii au mizat pe maron şi pe culori reci cum este albastrul pentru a realiza o reinterpretare a machiajului smoky eyes.
În cazul în care nu te poţi despărţi de rujul de buze pe care îl aplici cu rigurozitate maximă la orice oră din zi, atunci ai motive de bucurie. Pe lîngă clasicul roşu, burgundy sau vişiniu, paleta cromatică din care îţi poţi alege nuanţele în sezonul primăvară-vară 2009 se diversifică foarte mult. Ai la dispoziţie tonuri de fuchsia mate pentru zi, plus un strop de gloss transparent pe deasupra pentru buze ameţitor de strălucitoare, seara.
Sprîncenele sînt nuanţate cît mai deschis, folosindu-se pentru asta o linie subţire în nuanţe aurii sau în culorile pămîntului, trasate de-a lungul arcadei, pînă spre tîmplă.
Pentru a obţine un astfel de look, tenul tău trebuie să fie într-o stare perfectă, sănătos şi foarte bine îngrijit.
Pentru o senzaţie ireală, senzuală, se creează accente pe pomeţi, nas, sprîncene şi buze, prin tuşe uşoare de fard-cremă lucios sau pudre special irizate ori cu particule de silicon care reflectă lumina.

Luisa Nistor
Redactor Radio Top

Articolul precedent
Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele