Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Top Magazin

Mulţi n-am fost, puţini am rămas

3 martie 2009

BuTicuri de sucevean

Mă plimb prin oraş şi văd că în Suceava se duce o luptă între cultură şi ignoranţă. Din ce în ce mai multe afişe acoperă stîlpii oraşului anunţînd un val de evenimente, de la spectacole de teatru la recitaluri de muzică şi poezie.
Dar ce folos? Suceava nu are o sală potrivită pentru spectacole, nici măcar cetăţeni dornici să le vadă. Din ce în ce mai puţini oameni cumpără bilete la teatru, preferînd televizorul sau calculatorul ca sursă de „entertainment”. Nici cărţile nu sînt la mare căutare, librăriile fiind aproape neatinse de aparenta sete de cultură ce pare să cuprindă Suceava, judecînd după eforturile depuse de organizatorii de spectacole.
Ne învîrtim într-un cerc vicios. Atît cultural cît şi social-economic. Avem din ce în ce mai multe magazine, dar din ce în ce mai puţini cumpărători, şi multe spectacole fără prea mulţi spectatori.
Problema nu este că avem, ci că nu ştim să profităm de ceea ce ni se dă. Din comoditate, ignorăm preţurile reduse din magazinele mari în comparaţie cu buticul de peste drum şi preferăm să ne uităm la televizor, să urmărim pseudo-vedete în loc să ne bucurăm de o piesă de teatru în care joacă adevărate stele ale artei.
Perioada în care ne plîngeam că nu se întîmplă nimic în Suceava a trecut. E timpul să deschidem ochii şi să profităm de ceea ce ni se oferă. Poate aşa vom deveni şi noi mai „europeni”, titlu pe care ni-l dorim atît de mult.

Bogdan Beşliu
OrasulSUCEAVA.ro

Articolul urmator
Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele