Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Top Magazin

Noi ne dăm cu ATV-ul, nu ne „dăm” cu OTV-ul

3 martie 2009

Acasă la veveriţa Mariana

„Nici nu ştiţi ce norocoşi sînteţi să locuiţi într-o zonă atît de frumoasă”, ne invidia Alex „Yamasha” Velea, la Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei, încheiate la început de februarie… Tot ce-i posibil… Poate că, totuşi, unii dintre noi, dornenii, apreciază, chiar dacă nu aşa cum ar trebui, faptul că Dumnezeu ne-a dat, pe lîngă o medie anuală a temperaturilor extrem de prietenoasă cu 0 grade, şi un peisaj care este egalat, ce-i drept, doar de renumitele zone montane ale Austriei sau Elveţiei.
Cu snowmobilul (în condiţii de zăpadă) sau cu ATV-ul (şi cu zăpadă, dar şi fără), potecile şi drumurile de munte din Vatra Dornei oferă nenumărate alternative pentru cei care nu sunt fanii ski-ului. Călărie (sau, mă rog, echitaţie), plimbări cu telescaunul, paint-ball, bowling şi vreo 3-4 cluburi destul de simpatice, completează oferta de agrement a staţiunii de la cota 800! Recunoaştem. E loc şi de mai bine!
Răutăcioşii şi cîrcotaşii ar băga repede de seamă că Serbările s-au bucurat de zăpadă doar un week-end şi jumătate, dar ar scăpa din vedere că oraşul a fost plin de turişti şi-aşa. Apoi, imediat după încheierea petrecerilor celei de-a 26-a ediţii a Serbărilor, zăpada a venit din nou, iar oraşul a fost încă vreo lună plin de oaspeţi. Aşa că, una peste alta, sezonul a fost ceva mai lung anul acesta.
Dacă mai punem la socoteală că ne putem lăuda şi cu cea mai modernă bază de tratament din ţară, e clar că-i „prindem” şi pe cei care preferă vacanţele SPA, „de interior”.
Şi la DN 17 s-a mai făcut cîte ceva, lucru care a condus la îmbunătăţirea vizibilă a legăturilor rutiere cu Suceava-mamă şi cu Bistriţa-tată. Avem şi cale ferată, iar CFR-ul are trenul zăpezii Iaşi-Cluj care trece, evident, prin Vatra Dornei pentru a-i lăsa pe turiştii care vor să ajungă pe spectaculoasele trasee montane spre Dealu Negru, Rarău, Giumalău şi 12 Apostoli/Călimani.
Cînd dă căldura, iar zăpada se face atît de mică încît încape în vizuina celebrei veveriţe Mariana, adrenalina se ia din altă parte: din river-raftingul pe Bistriţa.
Băieţii de la Salvamont abia vă aşteaptă pentru a vă oferi detalii. Enjoy!

Doru Bighiu
Jurnalist, Vatra Dornei

Articolul precedent
Articolul urmator
Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele