Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Ştiri

Percheziţii DNA la trei magistraţi din Suceava şi Rădăuţi, la un poliţist de frontieră, la un om de afaceri şi la Primăria Rădăuţi

22 iunie 2014

Trei magistraţi şi un şef al Poliţiei de Frontieră sînt suspecţi într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA Bucureşti. Pe 22 iunie, mascaţii Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Bucureşti i-au dus la audieri în Capitală pe Dumitru Dîmbu, procurorul şef al secţiei Urmăriri Penale de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Suceava, pe judecătorii rădăuţeni Daniela Prandea şi Bogdan Bărbuţă, şi pe Mihai Prelipcean, şeful Serviciului Teritorial Suceava al Poliţiei de Frontieră. Procurorii DNA au făcut percheziţii la domiciliile suspecţilor, precum şi la Primăria Rădăuţi. S-au făcut percheziţii şi la restaurantul „Deliri” din Suceava, la biroul procurorului şef Dumitru Dîmbu şi în locuinţa omului de afaceri rădăuţean Costel Babiuc. Conform DNA, cei vizaţi de anchetă sînt suspecţi într-un dosar privind „săvîrşirea, în perioada 2011-2014, precum şi în anii 2005 şi 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie”. Suspecţii sînt acuzaţi, susţin surse neoficiale, de trafic de influenţă, luare de mită şi şantaj. Se pare că ancheta încearcă să clarifice modul în care au fost retrocedate şi vîndute nişte terenuri, inclusiv suprafeţele pe care au fost construite fabricile Egger şi Schweighofer din zona Rădăuţi.

Update: Judecătorul rădăuţean Bogdan Bărbuţă a fost reţinut pentru 24 de ore, informează DNA. Surse apropiate anchetei susţin că procurorul Dumitru Dîmbu şi omul de afaceri rădăuţean Costel Babiuc au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar primarul Rădăuţilor, Aurel Olărean, nu mai este suspect, ci martor.

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele