Prima pagină » Top Magazin

Top Magazin

[3 mart. 2009]

Luminiţa. Luminiţa Lungu (L.L.)
Revista „Top Magazin” a ajuns la cel de-al doilea număr. Înainte de a ajunge aici s-a oprit pentru a-şi trage sufletul de atîta mers prin zăpadă şi prin zloată şi printre bizonii şi vopsitele lor preţioase de care te ciocneşti la tot pasul. Şi stînd aşa şi trăgîndu-şi sufletul în aşteptarea colecţiei de primăvară-vară, revista s-a uitat în stînga, s-a uitat în dreapta şi a traversat strada în căutarea unei domnişoare sau doamne care s-o însoţească pe …

[3 mart. 2009]

Investitorii primăverii
Judeţul Suceava este campion la capitolul centrale eoliene. Bineînţeles că pe hîrtie, că doar nu sîntem nici în Ungaria, nici în Cehia şi nici în Germania, unde astfel de instalaţii chiar există.
Din 2005 încoace, la noi, în judeţ, au testat puterea vîntului, ba în masivul Călimani, ba pe malul Siretului, investitori din Italia şi Germania, interesaţi, cică, să amplaseze peste tot unde vîntul îşi face de cap centrale eoliene.
Vorbitori de serviciu pe această temă erau în mandatul trecut fostul …

[3 mart. 2009]

Radio (Lady) GaGa
În momentul de faţă, ea este de departe cea mai fascinantă prezenţă din topuri. Katy Perry? Rihanna? Nimeni nu le neagă abilităţile vocale şi simţul estetic. Doar că Lady GaGa are acel ceva pe care nu i-l poate lua nimeni, acel dar de a da toată lumea pe spate odată ce înhaţă microfonul şi începe să cînte.
Dacă vă vine să credeţi, are doar 22 de ani! Sub straturile groase de fond de ten se află Joanne Stefani Germanotta, …

[3 mart. 2009]

Spărgătorul de serviciu
Lucruri care cu mai bine de 20 de ani în urmă puteau să ne marcheze definitiv destinul, le privim acum cu detaşare şi, dacă putem, cu umor.
Prin 1988 eram tînăr, student seralist la Institutul de Învăţămînt Superior Suceava şi lăcătuş mecanic la IFA. Aveam gagică la Putna, aceeaşi persoană căreia îi spun acum nevastă şi pe care o vizitam la sfîrşit de săptămînă. Într-o noapte de duminică spre luni trebuia să ajung la Suceava, la slujbă, cu un …

[3 mart. 2009]

BuTicuri de sucevean
Mă plimb prin oraş şi văd că în Suceava se duce o luptă între cultură şi ignoranţă. Din ce în ce mai multe afişe acoperă stîlpii oraşului anunţînd un val de evenimente, de la spectacole de teatru la recitaluri de muzică şi poezie.
Dar ce folos? Suceava nu are o sală potrivită pentru spectacole, nici măcar cetăţeni dornici să le vadă. Din ce în ce mai puţini oameni cumpără bilete la teatru, preferînd televizorul sau calculatorul ca sursă de …

[3 mart. 2009]

Pledoarie pentru o „bijuterie”
Istoria a tras brazde adînci în judeţul Suceava şi ne-a lăsat moştenire adevărate nestemate. Mă refer în primul rînd la salba de biserici şi mănăstiri unice în lume care atrag ca un magnet turişti de pe tot mapamondul. Printre acestea se numără o bisericuţă din lemn de stejar, monument istoric de o valoare inestimabilă, care, din păcate, zace uitată la Putna, undeva la marginea cimitirului din localitate.
Este biserica lui Dragoş Vodă, cea mai veche biserică de lemn …

[3 mart. 2009]

Handbalul ne învaţă să numărăm!
Anul a început cu zîmbete pentru sportul sucevean. „Cetatea” s-a reunit, a anunţat încă o dată pierderi în anul precedent (la fel ca întotdeauna) şi a adoptat o nouă politică menită să o salveze (cică) de la retrogradare.
Să fim mai exacţi. Au fost rechemaţi pe „Areni” jucători cărora de-a lungul timpului li s-a transmis că nu corespund ambiţiilor clubului. Onorate, obiectivele pentru prima jumătate a lui 2009 pot fi concretizate doar printr-o normalitate mediocră. Tradusă în …

[3 mart. 2009]

Foaie pentru minte, inimă şi tastatură
Dacă în numărul trecut al revistei tot am vorbit despre trenduri şi tendinţe (nu că n-ar fi unul şi acelaşi lucru), acum, la început de primăvară, m-am inspirat din viaţa de zi cu zi şi mi-am propus să scriu din nou cîteva rînduri asezonate din plin cu numeroase note de subsol.
Au trecut destui ani de cînd mergeam prin sălile de internet ca să ne dăm întîlnire cu tipi şi tipese, solicitîndu-le deja-intratul-în-istorie „asl pls”1 pentru …

[3 mart. 2009]

Primăvară. Deltă, peşte…?
Delta Dunării este încîntătoare. E splendidă, toamna. Vara, tot aşa, cu ţînţari cu tot. În fond, fac şi ei parte din joc. Cine nu-l înţelege, să stea acasă. Iarna, e o nebunie, cu stuful uscat fojgăind în bătaia vîntului care te seacă. Există însă un sezon în care Delta e ca dracu’: apa – murdară, malul – mîlit, peşte – vorba poetului, canci! Ai, însă, şansa majoră de a scoate din apele care vin mari, mari, mari, obiecte …

[3 mart. 2009]

Echipamente de joc şi cînt pe plai de dor
Dani Vatamanu (redactorul ştirilor din sport de la Intermedia TV) şi echipa sa „ţin” site-ul gazetasv.ro. Pentru că ţine la revista noastră, Dani a ţinut ca aceasta să găzduiască şi cîteva dintre comentariile mai amuzante postate pe site de vizitatorii care îmbină într-un mod fericit supărarea sau nedumerirea cu spiritul de glumă.
Dan: Un amical perfect inutil pentru Cetatea cu un rezultat firesc. S-a văzut şi în partida de la Fălticeni că …

[3 mart. 2009]

Păşti în Bucovina
Mult stimată şi iubită redacţie,
Mă numesc doamna Agripina care mi se mai spune sub formă de semnătură Agripina de la Bucovina şi mă adresez la dumneavoastră cu tot respectul fiindcă aş dori să vă aduc la cunoştinţă diferite sesizări din viaţa satului contemporan în care îmi desfăşor activitatea, avînd rugămintea de a publica sub formă de articol aceste aspecte.
Întîi şi întîi vreau să menţionez că eu sînt de felul meu o intelectuală care m-am născut, am crescut şi …

[3 mart. 2009]

Sprînceana subţire cu nuanţe aurii se ţine
Sezonul primăvară-vară 2009 aduce în machiaj o explozie de feminitate, strălucire, culoare şi optimism. Culorile cît mai naturale sînt combinate cu cele puternice, vii, principalele surse de inspiraţie fiind apa şi tonurile acvatice.
O curiozitate este faptul că machiajul primăverii 2009 este unul exuberant, aproape strident, deşi, în mod firesc, acest anotimp este asociat cu machiajul lejer, relaxat, aproape translucid. Rămîne valabilă conturarea ochilor, prelungirea cu tuş a pleoapei superioare spre exterior pentru a realiza …