Ştiri

Actualitate socială, economică, politică, sportivă şi culturală

Tableta zilei

Retrospectiva „Tableta zilei”

Top 10

Top 10 Airplay

Top Magazin

Revista „Top Magazin”

Audio

Cele mai importante subiecte locale ale zilei difuzate în cadrul emisiunii „Pulsul Matinal”

Prima pagină » Tableta zilei

Suceava, plină de sustenabilitate şi rezilienţă

21 martie 2019

Introducere: primarul Ion Lungu a anunţat că Suceava, Iaşul şi Botoşaniul vor intra în rețeaua orașelor active, inteligente și deschise, care reprezintă o asociație independentă care funcționează pe lîngă Comisia Europeană.

Cuprins: ceva de la Institute for Digital Coexistence: „O definiţie versatilă a SMART CITY ar putea include următoarele caracteristici:- mărește dramatic viteza cu care se îmbunătățește sustenabilitatea și reziliența dezvoltării urbane; – îmbunătățește fundamental modul în care este implicată societatea, cum se aplică metode de leadership colaborativ, cum funcționează interdisciplinar şi cum se utlizează datele și se integrează tehnologiile, cu scopul de a oferi servicii mai bune și calitate vieții populației din oraşe sau celor implicați în viața urbei (rezidenți, oameni de afaceri, vizitatori). SCOP: îmbunătățirea accelerată a sustenabilității și rezilienței. SEMNIFICAȚIE: sustenabilitatea este destinaţia, smart este acceleratorul. CARACTERISTICI: centrat pe oameni (cetățeni, oameni de afaceri, lucrători, rezidenți, vizitatori, etc.), uşor de coordonat și guvernat, inclusiv și deschis (către toți oamenii și către idei noi), transparent în comunicații și operațiuni, securizat cu privire la informațiile personale, susținut de servicii integrate și infrastructură și pro-activ în ceea ce privește învățarea and dezvoltarea. (…) Proiectele relevante de Smart City vor împinge limitele dezvoltării urbane durabile integrate, oferind un nou model de dezvoltare de cluster economic, care poate fi replicat în întreaga țară. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui oraș cu valori inteligente este definiția părților interesate. Părțile interesate sînt actorii principali ai unei puneri în aplicare a unui oraș smart și în același timp sînt primii beneficiari și primii afectați. Este crucial pentru un proces de dezvoltare a unui oraș smart să se determine responsabilitățile și sarcinile fiecărui participant. Valorile orașelor inteligente vor depinde de performanța fiecărei părți interesate. Succesul orașului inteligent va depinde de disponibilitatea imediată a informațiilor prezentate de către părțile interesate”.

Încheiere: stimaţi suceveni, în curînd ne vom sătura de atîta sustenabilitate, rezilienţă şi dezvoltare urbană durabilă. Vom avea atît de multă că ne vom permite să le dăm şi altora, ca să le fie şi lor bine şi la vară cald.

Notează articolul: 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele