În doi ani, numărul de porci crescuți în feremele sucevene a crescut de la 6.000-7.000 la 25.000. Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Suceava, dr. Sorin Mihai Voloșeniuc, a mai spus că în ultimii doi s-au deschis șapte ferme, cea mai mare fiind inaugurată recent la Verești. Aceste ferme acoperă numai 20% din consumul de carne din județul nostru. Conform domnului Voloșeniuc, în medie, un român mănîncă jumătate de porc într-un an, ceea ce înseamnă că în județul Suceava se consumă 300.000 de porci. Producția este de numai 60.000 de porci.
Fermele din județul Suceava produc într-un an 60.000 de porci, iar populația consumă aproximativ 300.000 de porci
-
By Toni

- Categories: Actualitate
- Tags: DSVSA SuceavaFerme de porci SuceavaSorin Voloșeniuc
Related Content
Două femei, rănite în centrul Sucevei de o mașină condusă de un șofer în vîrstă de 93 de ani
By
Toni
2 octombrie, 2025