Prima pagină » Audio

Audio

[18 Iul 2018]

Se apropie Sfîntul Ilie. Asta înseamnă că vin şi Zilele Fălticenilor. Dar cu două zile mai repede decît marea sărbătoare. Nicu Amurăriţei.

[17 Iul 2018]

100 de copii de etnie ucraineană din judeţul nostru au parte de dialoguri cu doi profesori din Lvov. Se întîmplă la şcoala de vară de la Bălcăuţi organizată de Consiliul Judeţean. Nicu Amurăriţei.

[13 Iul 2018]

3,7 milioane de lei va costa grădiniţa care va fi ridicată la Fălticeni, pe strada Ion Dragoslav. Grădiniţa va fi deschisă pentru şase grupe de copii. Nicu Amurăriţei.

[12 Iul 2018]

Parlamentul a votat în favoarea trecerii pădurilor-parc în proprietatea localităţilor. Numai că legea trebuie şi promulgată în actuala formă, iar apoi Parcul Şipote de la Suceava este la pixul Guvernului. Nicu Amurăriţei.

[11 Iul 2018]

Nu mai puţin de 110 podeţe din judeţul Suceava au fost afectate de inundaţiile din perioada 28 iunie – 9 iulie. Prefectul Mirela Adomnicăi și șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, vor iniția un proiect de Hotărîre de Guvern prin care se va solicita sprijin financiar. Nicu Amurăriţei.

[7 Iul 2018]

Astăzi, la Primăria Adîncata va fi semnat un contract pentru asfaltarea unui drum pe o lungime de 5 kilometri. Urmează proiectul pentru construirea unui cămin cultural. Nicu Amurăriţei.

[5 Iul 2018]

Ori în august, ori în septembrie, Consiliul Local Suceava va repartiza 80 de locuințe în blocurile ANL. De aceea, doritorii de apartamente trebuie să-şi reactualizeze dosarele dacă nu vor să-şi piardă locul pe listă. Nicu Amurăriţei.

[4 Iul 2018]

La chemarea Centrului Diecezan Caritas Iaşi, aproape 100 de copii şi adulţi din Preuteşti au răspuns invitaţiei de a face un pic de curăţenie în comună. Şi au strîns 50 de saci de gunoaie. Nicu Amurăriţei.

[3 Iul 2018]

De Sfîntul Ştefan cel Mare s-a pus punct celei de-a II-a ediţii a Programului Ştefanian. Punctul terminus al programului a fost Mănăstirea Putna. Nicu Amurăriţei.

[29 Iun 2018]

Lucrurile merg prost spre foarte prost din cauza unor legi aberante şi a unor funcţionari din cale-afară de scrupuloşi. De pildă, administraţia judeţeană suceveană era să rateze un proiect cu finanţare europeană din cauza unei diferenţe de un singur ban. Nicu Amurăriţei.

[28 Iun 2018]

Suceava ar urma să aibă o a doua zonă de agrement după cea de pe Tătăraşi. Oricum, ceva mai încolo se va întîmpla asta, pentru că e nevoie de multe acte şi demersuri pentru a se putea începe lucrările pe malul rîului Suceava. Nicu Amurăriţei.

[27 Iun 2018]

La Casa de Pensii Suceava sînt 6,5 pe un loc. Sau mai bine spus pe un bilet într-o staţiune balneară. Nicu Amurăriţei.