Despre noi

Radio la prima vedere şi la prima „degustare”

 

Radio Top este postul de radio care îmbină într-un mod fericit actualitatea socială, economică, politică, sportivă şi culturală cu formatul muzical – ADULT CONTEMPORARY. Trebuie de subliniat că Radio Top nu difuzează deloc muzică românească şi că este axat pe muzică pop, rock şi pop-rock.

Radio Top este al patrulea post de radio particular, înfiinţat în România, prima zi de emisie fiind 6 decembrie 1991. Actualmente suntem singurul post de radio din Suceava cu adevărat local (în sensul că nu avem contract de colaborare pe partea de programe cu nici un post de radio din Bucureşti).

La Radio Top lucrează redactorul şef de la săptămânalul JUPÂNU’, redactorul sportiv de la „Monitorul de Suceava”, editorialistul de la „Monitorul de Suceava”, doi realizatori de emisiuni la televiziunea locală şi colaboratorul „Academiei Caţavencu”. Postul nostru de radio se poate recepţiona pe o raza de 35 de kilometri în linie dreapta, atingînd zonele Rădăuţi, Siret, Gura Humorului. În plus Radio Top se mai poate recepţiona pe internet şi pe reţeaua  televiziunii prin cablu UPC (pe canalul de mică publicitate) şi alte reţele de cablu din judeţ. În curînd, Radio Top va fi transmis şi de alte reţele de cablu, cele care vor colabora cu postul local de televiziune Intermedia – Prima TV.

Adriana Dascălu

Adriana lucrează la Radio Top de mulţi ani. De mulţi, nu de foarte mulţi, fiindcă, după cum se poate vedea din fotografie, e tinerică. Adriana ştie meserie, adică ştie unde să găsească ştirea pe care ştie cum s-o „îmbrace”, ştie să asculte şi să pună întrebări de bun simţ, ştie să se facă plăcută şi mai ştie să zîmbească. Un zîmbet pe care-l moşteneşte şi băieţelul ei în vîrstă de un an, Luca.


Luisa este una dintre cele mai vesele fete pe care le-am cunoscut vreodată. Chiar dacă vine la radio printr-un noroi pînă la gleznă sau printr-o zăpadă pînă la brîu, chiar dacă e un pic răcită sau e tristă din cauza unei minţi rătăcite, Luisa găseşte resurse pentru a împărţi veselie, cu generozitate, în stînga şi-n dreapta prin redacţie, şi, normal, la microfon. Îi place muzica veselă şi este optimistă.

Luisa Nistor

Evelina

Evelina face parte din categoria new-entry. Ea a ajuns în radio la recomandarea colegului Doru Octavian Popovici şi a rămas în radio pentru că are voce în gît, minte în cap şi suflet în piept. Evelina iubeşte teatrul, pe care-l practică în cadrul unei trupe de amatori, şi, mai nou, iubeşte radioul.


Dacă ştirile s-ar putea mînca, goale, cu pîine, cu mămăligă sau cu napolitane poale-n brîu, atunci le-ar mînca. Florin este foarte pasionat de ceea ce face, uneori devenind „taliban”. Însă, îi trece imediat ce i se face „injecţie” cu o ştire nouă, dar şi care să prezinte interes.

Florin Avram

Nicu Amurăriţei

Ştie tot ce mişcă în judeţul ăsta, rîul, ramul, dar mai ales cunoaşte mişcările pe care le fac cei din politică şi administraţie. Uneori ţine informaţiile doar pentru el, însă nu-i prea ies operaţiunile de ascundere a ştirilor pentru că-i gură bogată. O gură care se deschide pînă la urechi atunci cînd vorbeşte despre perlele auzite prin conferinţele de presă ori citite pe site-urile de mondenităţi.


A fost fan AC/DC şi a rămas fan AC/DC, însă asta nu înseamnă că-i un personaj încremenit în proiect. Din contră, uneori Toni uimeşte prin ritmurile muzicale pe care le îmbrăţişează şi se tot duce cu ele în emisiunile sale. Producţiile sale radio sînt rotunde şi au personalitate.

Toni Tărnăuceanu

Doru Octavian Popovici

Doru este un tip cu o minte atît de mobilată, încît te miri că nu-i iese din cap cîte un scaun sau cîte o enciclopedie a muzicii rock. Cu o experienţă de viaţă bogată, cu sute de concerte văzute pe viu, în ţară şi străinătate, cu nerv şi cu umor, „Dodo” este un realizator de emisiuni radio cum puţini sînt în România. Dar ce zic eu în România: în lume. Dacă Dodo ar lucra numai la radio şi nu ar trebui să predea şi limba engleză la Colegiul „Ştefan cel Mare” sau să facă turul televiziunilor şi al gazetelor locale ar fi şi mai şi. Pe bune.


Din păcate, nu voi reuşi să particip la petrecerea organizată de Ovidiu la împlinirea vîrstei de 100 de ani. Ovidiu este de un calm enervant uneori, iar relaţiile cu cei care vor sau nu vor să-şi facă reclamă la radio este de-o tenacitate în stare pură. E un băiat bun fără de care postul de radio n-ar putea funcţiona, dar şi fără de care nu ai putea crede că a existat vreodată un Hagi. Hagi Tudose.

Ovidiu Condriuc

Cătălin Secrieru

Cînd nu pune ordine în acte ori nu-l bate pe Ovidiu la cap, Cătălin… Nu, pentru că ne aude soţia lui sau băiatul de 8 ani care e frumuşel şi isteţ foc. Şi, totuşi… Cînd nu pune ordine în actele postului de radio ori nu-l bate pe Ovidiu la cap, Cătălin are glume în program. Multe dintre ele chiar foarte bune.