Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a autorizat, pînă acum, trei puncte de sacrificare a mieilor de Paște. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, șeful DSVSA, doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, a declarat că două solicitări au venit din zona Sucevei și una din zona Fălticenilor. Domnul Voloșeniuc a mai spus că prețul kilogramului de carne de miel va fi de 40-50 de lei, față de 35-42 de lei anul trecut. El a adăugat că în cazul mielului în viu, kilogramul va costa 18 lei, cu 10% mai mult decît anul trecut. Întrebat care ar fi cauzele creșterilor de preț, doctorul Voloșeniuc a răspuns: „Paștele fiind mai devreme, mieii sînt mai mici. Una este să vinzi un miel la 12-14 kilograme și alta e să îl vinzi la 9-12 kilograme. Un miel îl vinzi o singură dată și vrei să iei pe el o sumă importantă”. Șeful DSV Suceava a adăugat: „Apoi, să nu uităm că furajele și cerealele s-au ieftinit acum, dar în toamnă erau foarte scumpe. Crescătorii care s-au aprovizionat la recoltare au dat 1,4-1,5 lei pe kilogramul de grîu și 1,2-1,4 lei pe kilogramul de porumb. La ora actuală prețurile au scăzut cu 30%”.