În seara de 25 noiembrie va apărea partea a III-a dintr-o serie de documentare realizate de România Unfolds, parte în care va fi prezentat Colegiul Silvic <Bucovina> din Cîmpulung Moldovenesc.
În cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, directoarea colegiului, Alina Cuciurean, a explicat cum a ajuns instituția de învățămînt subiect de documentar: ”E vorba de o echipă care ne-a ales pentru că ne-a urmărit un an și jumătate. Totul a plecat de la o distincție primită de școală în 2020: <Directorul anului pentru Antreprenoriat> și, cumva, celor de la Romania Unfolds le-am atras un pic atenția. Se va lansa un documentar despre școala noastră. Cei de la Romania Unfolds au lansat deja trei episoade: Orașe și comunități sustenabile, Reducerea inegalității sociale. Producție și consum responsabile și urmează Educație de calitate, unde intrăm doar noi, ca și școală. Au venit și au filmat la noi două săptămâni, au luat practic pulsul. Și mi-a scris doamna cu care corespondez în permanență că este cel mai reușit documentar al lor de cînd se ocupă cu așa ceva”.
La lansarea documentarului, care va avea loc la București, vor participa specialiști din educație, din România și din alte țări. Și doamna Cuciurean va fi prezentă în calitate de reprezentant al Colegiului Silvic și a declarat că va merge ”cu emoțiile la pachet și cu pumnii strînși ai colegilor”. A precizat Alina Cuciurean: ”Nu voi vedea nimic nici eu decît acolo, deci vă dați seama cam ce emoții vor fi cînd e vorba despre oamenii tăi, cînd e vorba despre școala asta care e practic casa și familia mea. Mă duc gîndindu-mă la strădania fiecărui copil, părinte și coleg din această școală, că am ajuns aici numai și numai prin muncă”.
După lansarea documentarului, acesta va fi încărcat pe site-ul școlii pentru a putea fi vizionat de toți cei interesați, a mai spus Alina Cuciurean.
Pe site-ul platformei Romania Unfolds se arată că seria de documentare ”urmărește povești din comunități autohtone, în care cheia rezolvării provocărilor locale are la bază o soluție sustenabilă. Aceste exemple de bune practici sustenabile sunt de fapt acțiuni accesibile, cu impact puternic. Puse în folosul comunității, devin adevărata moștenire pentru generațiile viitoare”.