Pînă duminică, 13 august, în organizarea Primăriei, în comuna suceveană Ciocănești se desfășoară Săptămîna Plutăritului. Într-o emisiune la Radio Top, inițiatoarea proiectului <10 pentru folclor>, Mihaela Zîna Bârsan, a declarat că în Săptămîna Plutăritului turiștii pot degusta produse tradiționale și pot asista la pregătirea plutelor. Ea a adăugat că, vineri, 11 august, la Ciocănești se va afla o echipă de la TVR, pentru a filma o ediție a emisiunii <Tezaur folcloric> în care vor evolua Gheorghița Nicolae și Orchestra <Rapsozii Botoșanilor>, dar și alți artiști din diferite zone ale țării. Va fi prezent și directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip. Plimbările cu pluta se vor face sîmbătă, 12 august, cînd va avea loc și un spectacol de folk unde au fost invitați Andrei Păunescu, Magda Pușcaș și Valentin Gogu. Spectacolul se va desfășura la inițiativa primarului Radu Ciocan. Duminică, 13 august, este programat un spectacol de muzică folclorică și religioasă susținut de interpretul de muzică populară Marius Pop, de la Cluj, vor fi premiați plutașii și vor fi acordate premiile pentru păstrarea arhitecturii tradiționale. Mihaela Bârsan a afirmat: „Ciocăneștiul este muzeu în aer liber datorită acelor motive tradiționale care se găsesc pe case. Chiar dacă există o hotărîre de consiliu local prin care localnicii sînt obligați să-și pună acele motive pe case, domnul primar a mers mai departe și le oferă premii celor care sînt creativi și duc povestea la nivel de artă. Acest concurs, prin premiile destul de consistente, îi motivează pe oameni să meargă mai departe”. Pe de altă parte, Zîna Bârsan a spus că în data de 14 august va avea loc o incursiune în Munții Suhard, la una din stînele tradiționale. De asemenea, ea a declarat că, în aceeași zi, va fi lansată oficial ciorba ciocăneșteană și a subliniat: „Baza este ca la ciorba de burtă, doar că-i făcută din păstrăv afumat și hribi. Este o combinație fantastică. Rețeta a fost inventată de cineva de la un schit din Ciocănești”. Mihaela Bârsan a mai spus că la lansare va participa și chef Horia Vârlan.