Astăzi, Auditoriumul „Joseph Schimdt” este gazda unui eveniment organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, împreună cu Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Suceava și Asociația „Gustă din Bucovina”. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației. Pînă la ora 17.00, producătorii din Asociația „Gustă din Bucovina” organizează, în zona situată între căminele C1 și C2, o expoziție cu vînzare de produse.
Asociația „Gustă din Bucovina” este o organizație neguvernamentală formată din fermieri și procesatori de nivel mic spre mediu, care reunește 55 de membri din județul Suceava, verificați de Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava.
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a instituit Ziua Mondială a Alimentației în anul 1979, în cadrul celei de-a XX-a Conferințe Generale. Data de 16 octombrie marchează aniversarea fondării FAO și atrage atenția asupra faptului că, la nivel mondial, milioane de oameni nu își pot permite o dietă sănătoasă și nici nu au acces la mîncare cu adevărat nutritivă. Potrivit statisticilor privind foametea în lume, 785 de milioane de oameni nu au suficientă hrană pentru a susține un stil de viață sănătos. Alimentația precară cauzează 45% dintre decesele copiilor cu vîrsta sub cinci ani din țările aflate în curs de dezvoltare. Astfel, peste trei milioane de copii mor anual pentru că nu au acces la o alimentație nutritivă. Începînd cu anul 1981, FAO a selectat anual o temă specifică pentru Ziua Mondială a Alimentației. În acest an, tema este „O alimentație sigură astăzi, pentru un viitor sănătos”.