Două echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, conduse de profesorul doctor inginer Mircea Oroian, au fost premiate la cea de-a IX-a ediție a competiției naționale Ecotrophelia. Competiția s-a desfășurat la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și a avut loc sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România. Echipa InnoCandy, formată din studenții Andrei Boldea, Andrei Toma, Ionuț Preda, Sabrina Dobrincu și Ana Colnicianu, coordonați de șeful de lucrări doctor inginer Amelia Buculei, a cîștigat locul III, după ce a dezvoltat produsul praline fără zahăr cu afine, zmeură, soc, răchițele și coacăze. Apoi, echipa JulfFit, compusă din studenții Klausz Balla, Emilia Ceomeică, Alina Tofan, Georgian Cîrșmariu și Vlad Monor, îndrumați de șefa de lucrări doctor inginer Anca Gîtlan și asistentul universitar doctor inginer Florin Ursachi, a cucerit premiul Food Taste Award oferit de compania Expergo România. Echipa a dezvoltat un baton proteic vegan bazat pe reinterpretarea julfei tradiționale obținute din semințe de cînepă. Juriul competiției de la Iași a fost format din specialiști din industria alimentară din România.