Fostul președinte al României Klaus Iohannis a trecut la capitolul realizări ”Inaugurarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean <Sfîntul Ioan cel Nou> Suceava”. Pe site-ul Președinției României apare un document în care sînt trecute în revistă lucrurile pe care domnul Iohannis spune că le-ar fi făcut în cele două mandate. Numai că, pe 1 aprilie 2020, la debutul pandemiei, Klaus Iohannis a fost cel care a retras Spitalului un Ordin pe care tot domnia sa îl acordase printr-un decret emis pe 5 aprilie 2019. Este vorba despre Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”. Ordinul a fost retras după ce Spitalul a fost băgat în carantină, din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19.
Klaus Iohannis a fost la Suceava la inaugurarea noului ambulatoriu și a avut numai cuvinte de laudă la adresa autorităților locale și a conducerii Spitalului, în fruntea căruia se afla actualul primar al Sucevei, Vasile Rîmbu.
Spunea atunci Klaus Iohannis: „Am rămas plăcut impresionat de ce am văzut la Suceava. Un ambulatoriu nou construit de la zero cu dotări performante și, lucrul cel mai important, cu oameni foarte dedicați și foarte bine pregătiți, o realizare a administrației locale și cred că acest exemplu trebuie considerat și propagat ca și un exemplu de bune practici. Aici a reușit administrația județeană împreună cu administrația Spitalului Județean și cu sprijin și de la Primăria Suceava să realizeze o performanță pentru România, în sensul că au crescut dotarea, pregătirea generală, și au reușit să atragă medici foarte mulți tineri ca să lucreze în acest spital public. Pe scurt și trăgînd linie, felicitări domnule președinte Gheorghe Flutur, domnule manager Rîmbu și tuturor celor care au fost implicați în proiect și le doresc foarte mult succes tuturor celor care lucrează aici, în spital. Am întîlnit oameni care realmente cred că pacientul trebuie să fie în centrul atenției în sistemul de sănătate publică din România și m-am bucurat foarte mult. Este un lucru extraordinar dacă tot mai mulți înțeleg acest lucru”. Valoarea investiției a fost de 7,3 milioane de euro. Ambulatoriul a fost construit cu fonduri europene, iar finanțarea pentru dotările de ultimă generație a fost asigurată din bugetul propriu al spitalului, de la bugetul Consiliului Județean și din bugetul local al Sucevei.