În cadrul evenimentelor de celebrare a 120 de ani de la înființarea Colegiului Național <Petru Rareș> din Suceava, maestrul Mihai Pînzaru-PIM a realizat 75 de portrete ale profesorilor instituției de învățămînt. PIM a absolvit acest colegiu în anul 1963.
Pe 17 noiembrie, Colegiul Național <Petru Rareș> din Suceava, care a fost decorat recent de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Meritul pentru Învăţămînt” în grad de Ofiţer, va împlini 120 de ani de la înființare. Recent, directoarea adjunctă a colegiului, Anca Greculeac, a declarat la Radio Top, vizavi de evenimentele organizate pentru celebrarea aniversării că ”sînt mai multe activități de tip educativ pentru copii, de valorizare a istoriei și a documentelor pe care le avem, activități, în general, de tip artistic și cultural, care să creeze o atmosferă specială”.
În cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, Mihai Pînzaru-PIM a povestit: ”La 100 de ani, eu am fost onorat să fiu propus pe o listă de cetățeni de onoare la nivelul municipiului Suceava, în calitatea mea pe care o aveam de absolvent al acestui colegiu național. Acum 20 de ani colegiul împlinea centenarul și printre cei care eram propuși se aflau și regretatul Vladimir Găitanu și regretatul Alex Stefănescu. Toți absolvenți de <Petru>. Am fost atunci promovați datorită propunerilor doamnei profesoare, Dumnezeu să o odihnească, Lidia Rump. Era și consilier. A fost o idee care ne-a surprins plăcut. Era primar, în primul său mandat, domnul Lungu, și tot timpul, unde ne întîlneam zicea: <Iată, cetățeanul meu de onoare>”.
Vizavi de manifestările organizate anul acesta, artistul plastic a declarat: ”Am fost, cumva, un invitat surpriză, pentru că a fost o paletă de manifestări, care a cuprins întîlniri cu specialiști, cu actori… Și printre aceștia și eu am fost propus de doamna profesor Manuela David, fostă director. (…)Și am venit și eu cu un pachet surpriză: am făcut 75 de portrete. Toți profesorii de la acest minunat colegiu, cu rezultatele lor deosebite. Toți au primit, 75 de portrete, și totuși au mai rămas cîteva restanțe, pentru că oamenii din personalul acestui frumos centru adoră să aibă amintiri. (…) A fost o surpriză, am fost invitat într-o atmosferă foarte plăcută, m-am întîlnit cu prieteni și cu profesori cunoscuți. (…) Aceste portrete desenate de mine au împînzit, ca să spun așa, simezele acelea roată împrejur ale sălii”.
Maestrul PIM, care predă la Școala de Arte și Meserii <Ion Irimescu>, a primit la final o insignă despre care a spus: ”Am primit o insignă. Îi mulțumesc Manuelei David, pentru că efectul de surpriză a fost copleșitor”.