La Suceava se intenționează deschiderea unui muzeu al gastronomiei. Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, la Radio Top, că a purtat discuții pe această temă cu chef Cătălin Scărlătescu. El a afirmat: „Ar fi o treabă interesantă, plecînd de la partea de condimente, de la bucătăria tradițională din zona asta. De fapt, bucătăria locală, nu neapărat tradițională. Noi tot o dăm cu bucătăria tradițională, dar noi nu avem nimic tradițional în România. Sarmalele le găsești în toți Balcanii, micii îi găsești în toți Balcanii, în forme diverse, friptura e friptură și o găsești în toată lumea”. Emil Ursu a completat: „La muzeul gastronomiei ar urma să fie vechi rețete culinare din lume. Bucătăria mediteraneană se bazează pe anumite chestiuni, bucătăria chinezească se bazează pe anumite chestiuni, bucătăria românească la fel, și tot așa. În muzeu s-ar putea găsi și tot felul de ustensile și mașini de gătit. Există o colecție destul de serioasă de ustensile de bucătărie la Muzeul Satului Bucovinean”.