Produsul care a cîștigat cea de-a VI-a ediții a concursului FIA Food Fest organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava este o bere cu gust de brad.
Conform decanului FIA, Mircea Oroian, ”Green Beer este obținută prin fermentarea unui must compus din malț de orz, zer deproteinizat, sirop de muguri de brad, apă și hamei, proces care urmează schema clasică de fabricare a berii, cu o modificare semnificativă. Este vorba despre înlocuirea parțială a apei din etapa de brasaj cu zer alimentar deproteinizat, furnizat de o companie locală. Siropul de muguri de brad, bogat în uleiuri esențiale cu proprietăți antiseptice și tonice pulmonare, este adăugat înainte de fermentarea primară, conferind produsului o savoare distinctă de conifere, note dulce-amărui, accente citrice și o culoare verde naturală surprinzătoare, datorată compușilor bioactivi din mugurii de brad”. Echipa care a produs această bere este formată din studenți din mai mulți ani.
La ediția din acest an au participat 31 echipe din care au făcut parte 107 studenți. Tematica concursului a fost reprezentată de crearea de produse alimentare inovative.