De Florii, în sala de sport a comunei Moldovița, 50 de expozanți au prezentat nenumărate modele de ouă pictate în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Ouălor Încondeiate. Au fost de la ouă de bibilică pînă la ouă de struț, iar prețul de vînzare al acestora a fost cuprins între 5 lei și 850 de lei. Festivalul a avut mai multe secţiuni: Ouă încondeiate (copii, adulţi), Artă tradiţională veche, la care participanţii s-au prezentat cu haine, icoane şi obiecte tradiţionale vechi, precum şi Gastronomie, la care participanţii au pregătit bucate tradiţionale de post şi preparate din peşte. Pe lîngă tradiţionalele concursuri de ouă încondeiate, programul a mai inclus expoziţii concurs şi o serie de spectacole care promovează folclorul. Toți expozanții, dar și mulți dintre spectatori au fost îmbrăcați în costume populare.
Primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi, a declarat: ”Festivalul a devenit unul mare datorită dumneavoastră, celor care iubiți costumul național, care păstrați tradițiile. Costumul național a fost promovat de o doamnă importantă care a condus România, Regina Maria. L-a promovat pentru că este printre cele mai frumoase din lume. Cei care au inițiat ouăle încondeiate sînt cei din etnia huțulă. Apoi s-a extins și în alte părți”.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Moldovița, Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, și Radio România Iaşi. Printre vizitatori s-au numărat administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, și subprefectul Florin Sinescu.