Primăria Sucevei a anunțat că lucrează cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” pentru a vedea de ce se alunecă pe asfalt.
Într-un comunicat de presă al viceprimarului Dan Ioan Cușnir se arată că s-au luat ”luat din 5 locuri diferite probe de sare folosită de către operatorul de salubritate. Am luat 5 probe de mâzgă din zone diferite de carosabil din Municipiul Suceava. Având sprijinul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, aceste probe vor fi analizate în Laboratoarele de Chimie și în Laboratoarele de Știința și Ingineria Materialelor ale USV.
Viceprimarul Sucevei a adăugat: ”Solicităm o analiză temeinică, în detaliu, a compoziției stratului de uzură de pe carosabil. Trebuie să verificăm dacă au fost respectate întocmai rețetele, normativele și prevederile din Caietele de Sarcini în ceea ce privește calitatea tuturor componentelor din mixtura asfaltică folosită de către constructor (bitum, filer, agregate cariera/balastieră). În baza rezultatelor acestor analize, vom iniția în regim de urgență un plan de măsuri corective. Pornim un proces de identificare temeinică a tuturor surselor de noroi și praf din Suceava pentru a lua măsurile care se impun pentru a stopa noroiul care este cărat zilnic pe străzi. Prin act adițional, vom solicita operatorului de salubrizare achiziționarea de utilaje performante, puternice, de spălare a străzilor, astfel încât să oferim servicii de calitate aliniate nevoilor municipiului”.
Aceste măsuri s-au luat, spune domnul Cușnir, după ce în ultimele zile s-au primit mai multe sesizări cum că principalele artere de circulație din oraș sînt acoperite de o mîzgă, ”care afectează siguranța pietonilor și a participanților la traficul auto”.
Surse din Poliția Rutieră spun că nu se poate da vina pe asfalt, în condițiile în care problemele de aderență au apărut brusc.