Decanul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea <Ștefan cel Mare>, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, crede că piața volantă din curtea Direcției Agricole Suceava se bucură de succes pentru că sînt acceptați doar producători locali, iar marfa este de calitate. El a declarat: „Producătorii încearcă să-și mențină calitatea de la lot la lot, astfel încît consumatorul de cîte ori revine la piața volantă să regăsească aceleași produse. Asta este o problemă la nivel mondial a industriei alimentare, că nu reușește să mențină o calitate constantă. În piața volantă, fiind niște afaceri mici, au conștientizat că singura lor soluție pentru a se dezvolta este să-și mențină calitatea și gustul. Cred că din acest motiv mulți suceveni revin la piața volantă ca să-și cumpere diverse produse de calitate, fie de panificație, fie din carne, și așa mai departe”. Profesorul Oroian a mai spus că spațiul în care se desfășoară piața volantă este destul de mic, mai ales în această perioadă, cînd se înregistrează vîrful de producție la legume și fructe. Piața volantă <Din drag de Bucovina> este deschisă în fiecare zi de sîmbătă în intervalul orar 08.00-12.30.