De ziua sa, poezia a fost ”întîmpinată așa cum se cuvine, bucurîndu-ne împreună de inefabilul pe care ni-l conferă”, a spus la Radio Top poetul Alexandru Vintilă. Vineri, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la Biblioteca Municipală Cîmpulung Moldovenesc a avut loc lansarea volumului de versuri <Maki Haku>, al poetului Alexandru Ovidiu Vintilă. Cartea a fost prezentată de criticul literar Isabel Vintilă.
A spus, în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, Alexandru Ovidiu Vintilă: ”A fost o sală plină, atmosfera fiind una de sărbătoare. Am întîmpinat poezia așa cum se cuvine, bucurîndu-ne împreună de inefabilul pe care ni-l conferă, de frumusețea poeziei pînă la urmă. Moderatori au fost scriitorul Vasile Aioanei, membru al Societății Scriitorilor Bucovineni, și managerul bibliotecii din localitate, Nicoleta Mogoș. A mai luat cuvîntul și a vorbit în cunoștință de cauză despre carte, scriitoarea din Vatra Dornei, membră în conducerea Societății Scriitorilor Bucovineni, Paraschiva Abutnăriței. Evident, au mai fost persoane din sală care au luat cuvîntul. Nu au lipsit nici emoționante momente muzicale susținute de profesorul Romică Grosu. A fost o manifestare de gală, zic eu, un eveniment în adevăratul sens al cuvântului”.
Cartea <Maki Haku>, apărută la Editura Eikon, care a putut fi achiziționată împreună cu autograf la evenimentul de lansare, costă 35 de lei. A precizat domnul Vintilă: ”Nu știu încă dacă a intrat în librării cartea. Editura se ocupă de acest lucru, dar am și eu o serie de cărți și poate fi achiziționată cartea chiar de la mine. Pot fi contactat și ne putem întîlni undeva în Suceava, la Biblioteca Bucovinei, spre exemplu, și le pot oferi cartea fără probleme celor interesați”.
Alexandru Ovidiu Vintilă este poet şi eseist, doctor în Istorie, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi şi preşedinte al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, precum și redactor-şef al revistei <Bucovina literară> şi membru în colegiile redacţionale ale publicaţiilor <Glasul Bucovinei> (Cernăuţi) şi <Scriptum> a Bibliotecii Bucovinei <I.G. Sbiera> din Suceava.