În unitățile farmaceutice sucevene există medicamentele necesare pentru a fi eliberate la cerere. În schimb, nu se prea găsesc medicamente din import, din cauza prețului redus plătit de autorități. Președinta Colegiului Județean al Farmaciștilor, Doinița Cocriș, a afirmat, la Radio Top: „Medicamentele pentru rețete sînt pe sponci. Ministerul Sănătății ar trebui să stabilească un preț la medicamentele din import, astfel încît acestea să nu plece pe export paralel. Atîta timp cît ai un preț foarte mic, cît tu ca și guvern decontezi foarte puțin la rețete sau plătești foarte puțin medicamentul din import acesta va pleca pe extern. De aceea, este o criză a medicamentelor de citostatice, antidiabetice, posttransplant, pentru că ele sînt cumpărate foarte ieftin de la importator și atunci importatorul nu-și acoperă costurile. Firmele importă cu un preț și Guvernul dă același preț ori sub acel preț. Importatorul nu lasă medicamentul în România, ci îl dă mai departe”.
Șefa Colegiului Farmaciștilor Suceava a mai arătat: „Ideea că ieftinim medicamentele este o practică incorectă. Spui că faci bine, dar cînd colo faci rău. Ieftinind medicamentul acela esențial, deci dîndu-i mai puțini bani importatorului și avînd această listă de prețuri mici, el nu ți-l lasă în țară. Însă, dacă-i dai importatorului prețul corect, el nu-ți scoate medicamentul din țară. Dacă ai un transplant de ceva și nu ai medicamentul ca să ți-l mențină degeaba te-ai chinuit să fii printre fericiții aceia care beneficiază de un transplant. Transplantul nu stă dacă nu-i susținut de un medicament, nu ți-l primește organismul. Este compatibil un timp și se fac niște studii pînă la transplant, dar ca să-l menții trebuie o medicație specială. Mai sînt citostaticile, insulinele”.
De asemenea, Doinița Cocriș a subliniat: „Sînt multe medicamente pentru afecțiuni grave pe care noi nu le avem sau pe care le căpătăm destul de greu de la importatori, de la furnizori, pentru că prețul e foarte mic”.