Bobby Stroe este dezamăgit de faptul că Suceava nu găzduiește un festival de jazz închinat memoriei regretatei cîntărețe Anca Parghel. Despre inițierea unui astfel de eveniment a vorbit în toamna anului trecut profesorul Niculai Barbă, vicepreședinte al Consiliului Județean, responsabil cu activitatea cultural-artistică, însă nu s-a concretizat nimic. Bobby Stroe este organizatorul festivalului de blues dedicat memoriei lui Fane Adumitroaie. Într-o emisiune la Radio Top, el a declarat: „Eu de mult caut o soluție pentru un festival Anca Parghel la Suceava. Pînă acum nu am găsit-o. Apoi, în Suceava nu-i o stradă care să se cheme Anca Parghel. Anca ar merita să aibă la Suceava un festival și o stradă care să-i poarte numele. În plus, mă așteptam ca Parcul Central, din zona unde a stat Anca, și unde este amplasat bustul lui Ciprian Porumbescu să se cheme <Anca Parghel>. Este acolo și foișorul unde cîntă fanfara și era o chestie muzicală. Ciprian Porumbescu, Anca Parghel, tradițional, modern, două personalități imense ale Sucevei, chiar dacă nu la aceeași valoare neapărat. Însă, nici Anca nu era fitecine. O știa toată lumea, din Brazilia pînă în Alaska”.
Bobby Stroe a completat: „Acum 10-15 ani era mai greu să ajungi la fiecare. Pe vremea lui, o personalitate ca Ciprian Porumbescu ajungea destul de ușor să fie cunoscută. Oamenii vorbeau mai ales cînd te duci în Viena, unde orașul este însetat de tot ce se întîmplă. Ciprian Porumbescu a fost o figură modernă pentru epoca lui, la fel cum și Anca Parghel a fost o figură modernă”.
Anca Parghel s-a născut în 16 septembrie 1957 la Cîmpulung Moldovenesc și a trecut la cele veșnice în decembrie 2008. A absolvit Liceul de Muzică şi Conservatorul de Muzică din Iaşi, iar pînă în 1989 a predat canto, pian şi improvizaţie la Liceul de Artă din Suceava. Artista a predat şi la Conservatorul de Muzică din Bucureşti, în Belgia, în Germania, în Marea Britanie și la Chişinău. De-a lungul carierei sale, Anca Parghel a cîntat alături de celebrități din străinătate, dar și de mari muzicieni români, cum ar fi Mircea Tiberian, Johnny Răducanu și Garbis Dedeian.