Pînă cînd va fi dată în folosință sala polivalentă cu 5.000 de locuri de la ieșirea din Suceava spre Fălticeni, Suceava are două mari săli de sport: Sala Unirea, de la Burdujeni, și Sala de Atletism din spatele Stadionului ”Areni”. Într-o emisiune la Radio Top, antrenorul de lupte Valerică Gherasim, director adjunct al Clubului Sportiv Municipal Suceava, club care are în proprietate cele două săli, a abordat problema infrastructurii sportive. Asta în contextul în care campionul olimpic David Popovici a făcut apel la autoritățile române să investească în infrastructura sportivă. Și tenismena Sorana Cîrstea a făcut un apel asemănător.
A declarat domnul Gherasim: ”Sala de Sport <Unirea> este făcută în 1958. Ea a fost făcută pentru ședințele partidului. Ulterior s-au făcut alte săli, s-au modernizat. Sala a devenit sală de jocuri, pentru că nu aveau unde se desfășura meciurile de volei. Ea a fost modificată, unde este sala de box era o terasă și ei au zidit-o și au făcut-o cum este acum”.
Sala <Unirea>, în care pe vremuri jucau volei echipe ca Dinamo și Steaua, și sportivi de marcă ai Sucevei, printre care Dorel Mîndru, Udișteanu, Purici, Pintelescu, Andrieș, care este acum coordonator la Federația Română de Volei, nu mai poate fi folosită pentru meciuri de Liga I. A precizat antrenorul de lupte Valerică Gherasim: ”E prea joasă, e prea îngustă. Meciurile de Liga a II-a, da, se mai pot ține acolo”.
Pe de altă parte, cînd se va inaugura sala polivalentă, în primăvară, la propunerea antrenorului sucevean Corneliu Andrieș, care a fost sportivul lui Ioan Balaci, CSM Suceava va organiza un turneu internațional de volei.
O altă sală de sport din Suceava, cea de atletism, de la Stadionul Municipal <Areni>, a fost dată în folosință în 1984, potrivit directorului adjunct al CSM Suceava, care a adăugat: ”Ea nu s-a făcut, ea atunci nu se mai construia, se făcea pe reparații capitale. Așa era a legea atunci. E a treia sală din România ca și suprafață. Mai e cea de la București și cea de la Bacău. Bine, noi nu avem turnante, dar avem două culoare, are 104 metri”.
În sala respectivă se antrenează atleți, luptători, fotbaliști și handbaliști. A completat Valerică Gherasim: ”Pista e funcțională. Sala de atletism are utilități, dușuri, în limita posibilităților în care a fost proiectată. Cît am fost eu director prim am renovat-o de două ori. În 2011 am început să pun suprafața elastică, și în 2012, în ianuarie, am inaugurat-o. De atunci nu s-a mai făcut nimic”.
La stadion, vestiarele și cantina aparțin tot de Clubul Sportiv Municipal, dar ”totul a fost a CSM-ului”, potrivit domnului Gherasim. A completat acesta: ”Inclusiv ștrandul, patinoarul, stadionul. Patinoarul s-a dat la Primărie, dar toate acestea au fost făcute de ministerul care atunci se numea Ministerul Sportului și Turismului”.