Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității <Ștefan cel Mare> Suceava, Mircea Oroian, nu se aștepta ca știrea privind studiul făcut de USV, care a demonstrat că mierea de mană și mierea polifloră montană din județul Suceava sînt similare sau chiar mai bune decît cunoscuta miere de manuka din Noua Zeelandă, să fie atît de intens promovată la nivel local, dar și național. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, domnul Oroian a spus care ar crede că ar fi motivul pentru mediatizarea de amploare: ”Fiind un subiect pozitiv, și ne lipsește în perioada asta și partea pozitivă, cred că ăsta a fost motivul pentru care a fost preluată și multiplicată în spațiul public. Dar sper ca această știre să nu rămînă doar la nivelul de știre”.
Pentru a nu lăsa totul la ”nivel de știre”, profesorul universitar doctor a discutat cu directoarea Direcției Agricole Suceava, Claudia Gogu, ”pentru a înregistra la nivel european mierea de mană de Bucovina ca un produs cu origine geografică protejată”.
Întrebat ce ar însemna această certificare, domnul Oroian a spus: ”Produsul ar avea o garanție suplimentară de calitate”.