Decanul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, se declară încîntat de faptul că trei absolvenți ai FIA din promoția 2023 au devenit, din această săptămînă, angajați ai companiei FACOS, care este specializată în preparate din carne. Decanul a afirmat la Radio Top: „Este îmbucurător cînd un tînăr absolvent de facultate se încadrează atît de repede și chiar în domeniul pentru care s-a pregătit. Dacă produsul nostru proaspăt copt a fost și acceptat de piață este ceva bun. În iunie a fost o întîlnire între noi și reprezentanții companiei. În cazul nostru au participat mai mulți studenți deschiși către o colaborare cu FACOS și pînă la urmă s-a și materializat. Trei dintre ei au fost deja angajați”. De asemenea, profesorul Oroian a spus: „În ultimii ani, FACOS a înregistrat o creștere a volumului de vînzări și sperăm că pe viitor compania va avea nevoie și de alți absolvenți de-ai noștri”.