Echipa care a prezentat ceaiul din sirop de păpădie și cedru a cîștigat primul loc la cea de-a V-a ediție a FIA Fest Food, organizată de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava. Produsul se numește ”Leafy Tea”. Conform decanului Facultății de Inginerie Alimentară, Mircea Oroian, pe locul II s-au clasat echipele care au prezentat produsele Troty fresh, Zefer Drink și Avograin, iar pe locul III cele care au venit în fața juriului cu Evergreen paradice, Frosty, Sarailie, ChocoScience Evolution, Chipsuri din legume și Jelly-candy. La ediția din acest an au participat 36 de echipe formate din 120 de studenți ai facultății sucevene.
Din juriu au făcut parte absolvenți și colaboratori ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul companiilor Danilevici Carn-Prod S.R.L., Zeelandia S.R.L., Five Continents Group Botoșani, Malu Comprest SRL Botoșani, Auchan Suceava și Băcănia Boierească Suceava.
Membrii echipei care a preparat dulciuri orientale au venit îmbrăcați în ținută arăbească, iar cei ai echipei care a venit cu o înghețată preparată din semințe de pin, muguri de brad, urzică, alune și biscuiți au fost îmbrăcați în ținută de silvicultor. În loc de zahăr, ”silvicultorii” au folosit dulceață de măr.
La FIA Food Fest au fost prezentați mai multe feluri de înghețată, pufuleți, brioșe, prăjituri, biscuiți, produse din păstrăv și băuturi alcoolice și energizante.
(Foto și degustare: Cristina Topalea)