Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că este necesară construirea a încă trei magistrale de apă potabilă dinspre sursa de apă Berchișești către zona de est a județului.
Prezent la Șcheia, domnul Flutur a declarat: „Am avut discuții avansate și mă voi ține de acest proiect, indiferent din ce poziție voi fi, și mă refer aici la aducerea a cel puțin trei magistrale de apă de la Berchișești către partea de est a județului. O magistrală mai este nevoie de la Berchișești la Suceava, pentru că actuala nu mai face față, o magistrală către Dolhasca și una către Rădăuți. Vedeți și criza de apă din bazinul Solca, apoi Cajvana și Botoșana, care au nevoie de investiții mari pentru apă potabilă. Și aici am cerut Guvernului să găsească noi surse de finanțare pentru gestionarea crizei apei. Sînt din ce în ce mai mulți consumatori, toată lumea vrea să se racordeze la apa de la Berchișești și sînt localități precum Șcheia, Adîncata sau Salcea care sînt la limită să mai facă față cu alimentarea populației cu apă potabilă. Și ne mai trebuie cel puțin o magistrală numai pentru zona Sucevei, dar și pentru celelalte părți ale județului”.
Gheorghe Flutur a mai spus despre proiectul de apă și canal care se derulează în mai multe localități sucevene: ”Este cel mai mare proiect pe fonduri europene din mandatul meu, 275 de milioane de euro, și îl vedeți în desfășurare. Sînt mai multe localități din județ, iar una dintre ele este Șcheia. Proiectul de 275 de milioane de euro înseamnă apă, canal pentru 160.000 de locuitori din județul Suceava. Înseamnă enorm de mult. La Șcheia, peste 20 de milioane de euro destinați. Aici e vorba de 5.500 de branșamente. 3000 în Șcheia, 2.500 în Sfîntu Ilie. Bătălia mea pentru deblocarea acestui proiect la nivel național a fost lungă, pentru că a zăcut la sertar. Rovana Plumb ținea proiectul ăsta și l-am deblocat cu ministrul Boloș. În sfîrșit la Șcheia avem peste 20% fizic executat. Oamenii vor primi apă și canalizare. Acum este puțin disconfort, dar trebuie să știți că operatorul regional, ACET, care se ocupă de asta, din punctul nostru de vedere e în primele 10 din România în ceea ce privește apa și canalizarea”.
La rîndul său, primarul de la Șcheia, Vasile Andriciuc, a spus: ”Sîntem în grafic. Noi nu lăsăm proiecte, noi lăsăm lucrări în desfășurare. 28 de milioane de euro sînt lucrări în desfășurare. Este un plus pentru comuna Șcheia. Mulțumesc președintelui pentru că a fost alături de comuna Șcheia pentru a implementa această mare lucrare pe teritoriul satului Sfîntului Ilie și Șcheia. Sperăm ca această lucrare să fie dusă la bun sfîrșit cu constructorul, astfel încît cetățenii să se bucure de această facilitate”.