Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține că prăbușirea podului de peste Siret din localitatea nemțeană Luțca ar trebui să reprezinte o lecție pentru toată lumea. Domnul Flutur a declarat la postul nostru de radio: ”Cred că ce s-a întîmplat la Neamț cu prăbușirea acelui pod trebuie să fie o învățătură de minte pentru toți. Pornind de la firmele de proiectare, dirigențiile de șantier, constructorii, dar și cine verifică și semnează de recepția lucrărilor, pentru că asta-i fundamental. N-am avut așa ceva. Sigur că avem și noi litigii pe șantiere cu diferite probleme, dar unele lucruri mici dacă trec cu vederea o dată s-ar putea să se ajungă la dezastre de tipul acesta. Eu cred că ce s-a întîmplat acolo trebuie să fie o învățătură cum nu se face și eu cred că va fi dat publicității ce s-a întîmplat. Toată procedura de recepție a lucrărilor, calitatea materialelor, cine supervizează, pentru că omul care ne ascultă la radio trebuie să știe că într-un șantier din acesta există diriginte de șantier, există experți care semnează etape de verificare a lucrărilor”.
Gheorghe Flutur a spus că la această oră nu se lucrează la nici un pod de pe drumurile județene, dar că este în pregătire un proiect: ”Pregătim pe proiecte europene podul de la Cornu Luncii – Mălini, dar deocamdată sîntem în fază de proiect. Peste tot va fi învățătură de minte”.
Întrebat dacă în județul Suceava există poduri mai vechi de o sută de ani, Gheorghe Flutur a declarat: ”Sînt poduri care au expirat, sînt podețe. Austriecii ne-au trimis hîrtii. De exemplu, podul de la Vama de pe DN 17, cînd a împlinit 100 de ani am primit hîrtie de la firma austriacă: <Atenție că s-au împlinit 100 de ani, vedeți ce faceți>. Bine, între timp s-au revizuit aceste poduri, pentru că DN 17 a fost modernizat”.