În Suceava există cîteva șantiere abandonate, de exemplu pe strada 6 Noiembrie și pe strada Luceafărului. Deși lucrările au început în forță, în momentul de față nu se mai lucrează. Despre această problemă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus, în cadrul unei emisiuni la Radio Top, că nu este singulară: ”Nu se întîmplă numai la noi la Primărie, este o problemă la nivel național. Și noi trebuie să primim sume, ele nu mai vin la timp, inclusiv fonduri europene”.
Pe de altă parte, firmele care lucrează pe cele două șantiere abandonate au primit o parte din bani. De lucrările pe 6 Noiembrie ar trebui să se ocupe S.U.C.T, care a încasat ”vreo 3 milioane de euro de la Primărie anul acesta”, iar de cele de pe strada Luceafărului Autotehnorom. A precizat primarul Lungu: ”Sînt niște restanțe la plată, nu e nici un secret, dar cred că e o măsură prea drastică să se retragă. Așa se lucrează pe domeniul public, mai sînt restanțe, dar totuși, cît de cît, le-am plătit. Nu am nici o datorie mai veche de un an de zile. Dar s-au adunat”.
Întrebat dacă mai există vreo șansă ca echipele care au abandonat șantierele din Suceava să revină la lucru pînă la sfîrșitul anului, primarul Ion Lungu a explicat: ”Și acum aștept să vină cotele, mai plătim niște bani, ei mai lucrează… Ca să înțelegem, acești oameni nu au abandonat doar pentru că Primăria nu e cu plățile la zi. Ei au sume mari de primit de la CNI, de exemplu. Am cazuri concrete cu echipe care au făcut săli de sport, nu știu ce… La Axial nu-s plătiți, niște probleme acolo… S-au adunat…. La Primărie cît de cît le-am plătit. Dar sînt cumulate. (…) Ei vin toți la Suceava, că Suceava ar avea bani mai mulți. Dar și noi sîntem întinși la maxim”. Axialul este drumul care leagă Dolhasca de Suceava și Suceava de Dărmănești.
Primarul Sucevei a spus că în fiecare an, pe data de 1 aprilie, Primăria achită toate datoriile și a explicat și de ce se adună unele restanțe: ”Noi avem un ciclu la Primărie: în jurul datei de 1 aprilie trecem pe zero. Deci achităm toate datoriile. Taxele și impozitele locale se încasează în perioada 1 ianuarie – 31 martie și, astfel, se beneficiază de acea bonificație de 10%. Și atunci oamenii toți vin să plătească în acea perioadă, mai ales care au sume mari. Și noi trecem și anul ăsta. Dar se adună datorii. De ce sîntem cu datorii mari?! Pentru că avem foarte multe cofinanțări la proiectele europene și în mod special pe PNRR. Acolo unde vedeți că se lucrează la școli: la Școala Nr. 9, la Școala 7, <Mihai Eminescu>, <Petru Rareș>, Școala 3 și așa mai departe. Acum am semnat contractul la Școala 10 din Burdujeni. Deci sînt unele sume chiar și cu 50% cheltuieli neeligibile. Contribuția Primăriei, adică”.