Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea Oroian, speră ca absolvenții FIA care au rămas fără un loc de muncă în urma închiderii fabricilor Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei să fie încadrați de unitățile din zonă. Prezent în studioul Radio Top, decanul a declarat: „Din păcate, unii absolvenți de-ai noștri de la fostele fabrici din Floreni și Vatra Dornei au intrat în șomaj. Alții se vor reloca, pentru că sînt mai flexibili. Dar avem și absolvenți care acum au vîrsta de 40 de ani, de 50 de ani, unde flexibilitatea este mai redusă. Sînt companii în Bazinul Dornelor care s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, mai ales cele pe apă minerală. Acolo nu poți să relochezi fabrica. Apa acolo este, acolo trebuie s-o îmbuteliezi. Este un mare noroc. Sper ca acele fabrici să preia o parte din personalul respectiv”. Mircea Oroian a mai spus că absolvenții FIA pot activa în orice sector din industria alimentară. Decanul a afirmat: „La noi, primii doi ani sînt ani generaliști, în care practic studenții învață bazele industriei alimentare, după care sînt anii în care fac anumite tehnologii. Noi facem tehnologiile, astfel încît absolvenții să se poată adapta la cerințele pieței. Apoi, chiar dacă a lucrat în industria laptelui, sînt noțiuni comune și pentru celelalte industrii, în special pe partea de microbiologie. Tehnicile sînt aceleași. Procesele din industria alimentară sînt aceleași. Pasteurizezi lapte, dar la fel de bine poți pasteuriza sucul. Sînt cunoștințe pe care absolvenții noștri le au și care le permit să se mute dintr-un sector în altul”. Mircea Oroian a menționat, la Radio Top, că, de exemplu, sînt absolvenți ai FIA Suceava care au lucrat în industria cărnii și ulterior s-au transferat în producția de băuturi alcoolice.