Directoarea Colegiului Tehnic <Petru Mușat> din Suceava, profesoara de matematică Maria Teodoreanu, ar vrea ca școala pe care o conduce să fie introdusă în programul <Masă caldă în școli>, în ideea că elevii vor petrece mai mult timp la școală într-un mediu sănătos. În plus, directoarea și-ar dori schimbarea orarului de transport rutier interjudețean, astfel încît elevii navetiști să nu mai fie nevoiți să se învoiască spre finalul unor cursuri. Într-o emisiune la Radio Top, profesoara Teodoreanu a declarat: „Ar fi bună măsura cu masa caldă pe care simțim nevoia să o implementăm în școală, mai ales că avem resurse, cum ar fi cantina, pentru a deservi tinerii, în așa fel încît ei cînd ajung la școală să-și facă un anumit număr de ore și să mănînce la prînz înainte de a relua cursurile. Masa caldă ar prelungi programul de învățare, iar elevii se vor duce acasă cu temele făcute. Dacă s-ar modifica programul autobuzelor, copiii nu s-ar mai grăbi și nu ar sta flămînzi la școală, cum adesea se întîmplă. Ar exista posibilitatea să promovăm această măsură cu masa caldă. Vrem ca părinții să înțeleagă faptul că din bursele primite de elevi ar putea investi efectiv în educația lor, oferindu-le ori cazare la internat, ori masa caldă. Apoi, ar fi bine să adaptăm zona de transport. Ar trebui să armonizăm traseele. Sînt copii care spun că pleacă la 13.30 în loc de 14.00 pentru că au autobuz. Astfel, ai pierdut din procesul didactic și asta, repetat, duce la niște carențe. Eu fac apel la autorități, la Consiliul Județean, să ne sprijine în acest demers, în discuțiile cu operatorii de transport”.
Directoarea de la <Petru Mușat> a continuat spunînd: „Din cauza programului autobuzelor sînt copii care vin la școală la ora 06.00-06.30 și au ore pînă la 14.00, și, uneori, la profesională, chiar pînă la 15.00. Trebuie să mănînce ceva. Copiii își mai comandă, însă nu e sănătos ceea ce-și comandă și tot cheltuie niște bani. Ne-am gîndit să segmentăm programul cu o oră pentru pauza de masă la cantină, de la 12.00 la 13.00, și să prelungim programul cu acea oră. Așa funcționează școala sănătoasă în țările civilizate. Apoi, poți integra și activități extracuriculare, și nonformale, și activități sportive. La noi, lucrurile astea sînt trecute cu vederea”. Totodată, profesoara Teodoreanu a afirmat: „Copiii ar avea un program complex. Merg la ore, iau o masă caldă la prînz și opțional fac și altceva, să se dezvolte armonios. Așa, unde își petrec timpul? Știm noi unde? Ori în fața telefonului, ori în fața calculatorului, ori fac altceva, care nu este nici sănătos, nici productiv”.
Directoarea Teodoreanu a mai afirmat că la <Petru Mușat> sînt elevi navetiști din localități precum Dumbrăveni, Bănești-Fîntînele, Verești și chiar din comuna Grănicești, o localitate mai îndepărtată de Suceava, și a menționat: „Grăniceștiul este un bazin de unde avem mulți copii, și cu rezultate bune”.