Pentru admiterea din iulie, Colegiul Tehnic <Petru Mușat> din Suceava dispune de 240 de locuri, din care 120 la învățămînt liceal și 120 la învățămînt profesional. Din cele 120 de locuri la învățămînt profesional, 94 sînt pentru sistemul dual. Pentru învățămîntul dual, colegiul are încheiate parteneriate cu firmele Ambro, Trutzi, Sidem, Linda Ecotil, Conbucovina, Sumec, Sonnenhof, Global Design, Palagheanu Joinery, Cozonac Bujor și Mandachi Hotel&Spa. Directoarea Colegiului <Petru Mușat>, Maria Teodoreanu, a afirmat, la Radio Top: „Acum avem 100 de absolvenți ai învățămîntului dual. Prin Programul Operațional Capital Uman ei au beneficiat de oportunitatea transferului de competențe și s-au perfecționat cu ajutorul specialiștilor din școală și din mediul economic. Prin același proiect, școala a fost dotată cu materiale și echipamente necesare formării. În total, în ultimii ani, am investit două milioane de euro din fonduri europene în baza materială, dar și în resursa umană. Toate laboratoarele și atelierele sînt moderne. Laboratorul a fost modernizat prin Programul Operațional Regional în care am primit sprijin de la Primărie. În plus, corpul principal de clădire a fost complet reabilitat. Ne-am mutat acolo acum cîteva săptămîni, mai repede decît ar fi trebuit. Constructorul, firma locală <Agacon>, avea termen de predare luna decembrie. Am avut o colaborare foarte bună cu constructorul, în sensul în care ne-a consultat permanent și designul este unul pe care ni l-am dorit. Avînd în vedere condițiile oferite, îmi pun speranța că vom realiza cifra de școlarizare”.
Directoarea a mai spus că după finalizarea celor trei ani de învățămînt dual, absolvenții pot continua studiile. Profesoara Teodoreanu a precizat: „Avem mulți copii care doresc să continue studiile și ăsta-i un semn bun. Dau diferențe și mai fac doi ani. Fac la zi alături de ceilalți copii care vin din urmă cu clasa a X-a. Deci, în clasa a XI-a devin colegi. Cei de la dual termină trei ani și pot continua studiile la liceu, cu examen de Bacalaureat, și apoi o carieră dacă-și doresc cu studii postliceale sau universitare sau în cîmpul muncii cu dublă specializare. Absolvenții cursurilor în sistem dual se pot încadra direct. Cei care continuă studiile, dar pe care partenerii noștri cred că-i vor coopta după nivelul următor ar putea avea șanse la burse. Această idee este susținută de Ambro”.
Maria Teodoreanu speră că tinerii vor accesa toate cele 240 de locuri scoase la admitere și a arătat: „Ne așteptăm să avem concurență, să dăm examen, pentru a-i alege pe cei care chiar își doresc să se formeze alături de noi, care vor să crească”.