Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” se promovează încă de pe acum pe rețelele de socializare în perspectiva admiterii de la vară.
În cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, întrebat dacă nu este prea devreme și dacă acest lucru s-a întîmplat și-n alți ani, decanul facultății, Mircea Oroian, a declarat: ”Sîntem în procesul de promovare a ofertei educaționale pentru anul universitar 2025-2026. Am început anul trecut în luna noiembrie și pînă în iulie 2025 vom continua să avem tot felul de acțiuni pentru a promova oferta atît în regiunea Moldovei, dar și în Republica Moldova, Ucraina, de ce nu și în alte țări. Nu este timpuriu. Activitatea de promovare trebuie să fie una continuă, pentru că sînt elevi care se decid în clasa a XI-a, elevi care se decid în clasa XII-a, și, de ce nu, poate și candidați care au făcut o facultate mai demult și vor să se reprofileze”.
Întrebat ce secții sînt și cîte locuri vor fi, domnul Oroian a declarat: ”Numărul de locuri încă nu este transmis de minister. Probabil undeva prin luna aprilie vom avea numărul de locuri de la minister. La licență avem patru programe de studii, din care unul este nou, <Ingineria și managementul în alimentația publică și agroturism>, iar la masterat, la fel, avem patru masterate pe care le propunem în acest an, Și unul este nou, <Managementul suplimentelor alimentare și al produselor pentru sănătate>. Este un program de studii unic la nivelul țării noastre.