La Muzeul Național al Bucovinei se desfășoară în mod constant numeroase ateliere educaționale, a spus în cadrul unei emisiuni la Radio Top directorul instituției, Emil Ursu.
În opinia domnului Ursu, aceste ateliere sînt foarte importante, în special pentru educarea copiilor. A spus Emil Ursu: ”Aceste ateliere sînt, de fapt, cele care pregătesc publicul de mîine, pentru că în cadrul lor, cei mici, în special, află diverse lucruri despre diverse perioade istorice, despre diverse specialități, specializări, și, în consecință, mai tîrziu, vor fi în măsură, mai mult sau mai puțin, să aprecieze”.
Atelierele sînt diverse și se adresează atît copiilor mici, cît și celor mai mari și chiar adulților, a precizat directorul Muzeului Național al Bucovinei.
În sesiunea toamnă-iarnă, la Muzeul de Istorie din Suceava sînt în desfășurare următoarele programe de educație muzeală: ”Banii de-a lungul istoriei”, ”Sfătuitorii Măriei Sale. Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc”, ”Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie”, ”Pe aripi de istorie. Așii cerului, avioane și aviatori” și ”Podoabe și veșminte în Moldova Medievală”. Pentru programări poate fi apelat numărul de telefon 0230-216439, interior 116.