150 de copii cu vîrste cuprinse între 7 și 13 ani participă în această perioadă la două școli de vară organizate de Asociația Edu-Max Suceava la Fălticeni și la Vulturești, în cadrul proiectului Learn to Understand, din programul Generația TehnoWorld. Coordonatoarea asociației, profesoara de matematică Elena-Manuela David, de la Colegiul Național <Petru Rareș>, a declarat, la Radio Top, că sînt derulate diverse activități la Școala Gimnazială nr. 1 din Fălticeni și la Școala Vulturești, unde copiii sînt împărțiți în șase, respectiv trei grupe.
Profesoara a afirmat: „Avem activități de vacanță. În vacanță în primul rînd ne recablăm, ne remotivăm pentru învățare, și în conceptul nostru de fiecare dată trebuie să ai acces la ceva nou, să înveți ceva nou, să te motiveze ceva ce ai făcut singur. De exemplu, copiii construiesc LEGO cu roboți. Ei lucrează în echipă, după o schemă. Nu e o creativitate chiar haotică. Apoi, copiii învață să fie responsabili, pentru că dacă au pierdut o piesă dintr-un proiect dinamic, un robot care ar trebui să se miște devine o piesă statică cu care nu ai ce să faci. Avem și activități sportive”. Doamna David a mai spus că școala de vară durează o săptămînă și că la sfîrșitul fiecărei zile copiii mănîncă împreună.
Profesoara a afirmat: „Avem un bufet unde aducem mîncare pentru copii și văd că sînt din ce în ce mai atenți, mai ordonați, comunică în timp ce mănîncă, fiindcă una dintre ideile pe care le avem e să-i învățăm să socializeze în acest timp de pauză de la școală pe care-l petrec împreună, nu să vină pauza și iar să scoată device-ul și să se uite pe telefon să vadă ce s-a mai întîmplat”. La școala de vară susținută de compania TehnoWorld din zona Fălticeni a fost prezent și maestrul Mihai Pînzaru PIM, care, printre altele, le-a făcut portrete voluntarilor.