Studenții de la Facultatea de Inginerie Alimentară-FIA din cadrul Universității <Ștefan cel Mare>Suceava efectuează excursii de studiu în diverse județe, pentru a se familiariza cu industria alimentară. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, decanul FIA, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, a declarat că la excursii participă atît studenții de la licență, cît și cei de la masterat. De curînd, au făcut deplasări studenți din anii III și IV, și urmează cei din anii I și II. Decanul a afirmat: „Celor de la licență li se alătură și masteranzii. Se merge în excursii nu doar în județul Suceava, ci și în alte județe, astfel încît participanții să vadă o paletă cît mai largă de fabrici de procesare din industria alimentară. La FIA se studiază patru ani la licență și doi ani la masterat. Dacă termini licența obții diploma de inginer și poți profesa ca inginer. Însă, este bine să faci și masterul. Noi considerăm că cei doi ani desăvîrșesc absolventul”. Profesorul Oroian a mai spus că, pînă acum, excursiile de studiu din această toamnă au avut loc la fabrici din județele Bistrița-Năsăud și Bacău, și din Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Suceava. Deocamdată, deplasările sînt de o zi și sînt plătite de USV dintr-un fond special alocat de Ministerul Educației. Profesorul Oroian a subliniat că, pe viitor, s-ar putea organiza excursii de cîteva zile, întrucît în fondul special sînt prevăzuți bani și pentru cazare.