Studenții din ani terminali și absolvenții Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul universității sucevene sînt căutați pentru a fi angajați de firme din Suceava, și nu numai. În cadrul unei emisiuni la Radio Top, decanul facultății, profesorul universitar doctor inginer Mircea Oroian, a declarat: ”Eu pot să vă spun că toate cele trei mari companii de industrie alimentară care se află în municipiul Suceava, Bermas, Facos și, respectiv, Mopan, angajează în această perioadă. Toate au trecut prin procese de creștere de producție. Anul trecut, la Facos a crescut cu 60%. Mopan își deschide o nouă linie tehnologică pe produse congelate. Sînt studenți care acum au terminat anul IV și merg la ei, deja s-au angajat la ei. Bermas Suceava la fel: au avut interviuri săptămîna trecută. Sînt companii din județul Neamț care ne-au solicitat absolvenți – una dintre cele mai mari mori din județul Neamț. Absolvenți care s-au angajat în zona Rădăuți în industria cărnii. În Neamț, pe băuturi carbogazoase. În ultimii ani inserția a fost bună”. Tineri care au terminat Ingineria Alimentară la Suceava s-au angajat și în străinătate, după cum a spus domnul Oroian: ”Unii lucrează și în străinătate, ceea ce pentru noi, ca și universitate, furnizori de servicii educaționale, reprezintă o recunoaștere a diplomei noastre. Avem absolvenți care lucrează în Marea Britanie, Germania, în Franța, în Italia, în domeniu, ceea ce arată că diploma noastră are o valoare europeană”.