Și la ultima dezbatere în format fizic pe marginea noilor planuri-cadru, care a avut loc pe 5 martie, la București, și la care a participat și profesorul Traian Pădureț, liderul ”Pro Educația” Suceava, majoritatea profesorilor au venit cu propuneri interesante, conform acestuia. Însă, a spus domnul Pădureț că ”nu toate dorințele pe specializări pot fi prinse ca obiecte în trunchiul comun”. Sindicatul ”Pro Educația” Suceava este afiliat Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, iar la dezbatere au fost prezenți și ministrul Educației, Daniel David, și secretarii de stat Sorin Ion și Bogdan Cristescu.
Potrivit domnului Pădureț, ”o propunere decentă, care a fost văzută așa și de cei din Minister, a fost a celor care au susținut creșterea numărului de ore la Educație Fizică și Sport”, dat fiind faptul că foarte mulți copii sînt astăzi supraponderali din cauza folosirii excesive a telefonului sau a alimentației nepotrivite. Ministrul Educației, Daniel David, a fost de acord cu propunerea și ”a spus că va analiza, vor analiza împreună și vor vedea ce vor putea face”.
De asemenea, Traian Pădureț a precizat, în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, că s-a ajuns și la o concluzie finală în urma dezbaterii: ”Concluzia finală a fost de bun simț, adică s-a precizat că nu toate specializările, nu toate dorințele pe specializări pot fi prinse ca obiecte în trunchiul comun, pentru că ai avea un trunchi comun cu 17-18 obiecte, deci, nu ai cum”.
Profesorul Pădureț a mai spus că ”se va merge pe un trunchi comun mai suplu”, iar acolo unde vor fi nemulțumiri, avînd în vedere că vor fi și discipline unde numărul de ore va scădea, vine în ajutor curriculum-ul aflat la dispoziția școlilor. A explicat Traian Pădureț: ”Este acel curriculum la dispoziția școlii și la dispoziția elevului școlii, și ni s-a explicat și nouă mai bine că fiecare școală, împreună cu consiliul de administrație și cu directorul, va veni cu o ofertă și de acolo elevul își va alege. Adică, nu vine elevul și propune dînsul că vrea să facă Astrofizică și tu nu ai profesor de specializare. Deci, conform încadrării fiecărei școli, aceasta va propune prin consiliul de administrație un curriculum la dispoziția elevului si a școlii. Și elevul de acolo va alege. Și așa vor fi completate normele profesorilor”.