Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat conferința EduCardia. Aceasta a vizat prezentarea rezultatelor obținute ca urmare a implementării proiectului Erasmus + EduCardia – Evaluarea și îmbunătățirea competențelor socio-emoționale ale elevilor cu ajutorul unui set de instrumente digitale inteligente și a unor activități educaționale specifice aplicate în școală în format fizic și online.
Conform USV, ”proiectul a fost derulat în perioada 2022-2025 și a propus un cadru de reflecție asupra importanței educației emoționale în școala românească, precum și asupra necesității de a dezvolta instrumente validate pentru evaluarea și intervenția corectă în acest domeniu. EduCardia a fost coordonat de Universitatea Tehnică din Atena și a avut ca parteneri, pe lângă Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Barcelona, Institutul de Științe al Educației din Cipru și Rețeaua de Educație Emoțională din Spania. Conferința s-a desfășurat în format hibrid și a reunit 145 de profesori din întreaga țară, interesați de promovarea abilităților socio-emoționale în procesul educațional”.
Conf. univ. dr. Aurora-Adina Colomeischi, coordonatorul proiectului și decanul Facultății de Științe ale Educației, a subliniat importanța dezvoltării abilităților emoționale în rîndul elevilor, cu accent pe integrarea acestora în activitățile educaționale zilnice, arătînd că educația emoțională poate servi drept fundament pentru toate activitățile școlii. În cadrul conferinței au avut loc mai multe comunicări.