Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte partidului la nivel național și coordonator național al Programului de Guvernare al PNL, susține că PNL va promova menținerea pragului de 500.000 de euro pentru impozitarea cu 1% din cifra de afaceri a IMM-urilor.
Conform domnului Flutur, ”pentru România, IMM-urile reprezintă <comoara economică> ce trebuie sprijinită și încurajată prin toate pîrghiile economice în perioada următoare. Recent, Planul fiscal pe 7 ani pentru reducerea deficitului bugetar al României a fost trimis la Comisia Europeană”.
Liderul PNL a adăugat: ”Următorii ani vor fi cruciali pentru dezvoltarea economică a României și pentru consolidarea clasei de mijloc. O simplă evaluare arată că reducerea pragului de impozitare pentru IMM-uri ar afecta considerabil peste 75.000 de firme din comerț, peste 75.000 de firme din construcții, 32.000 de firme din transporturi, aproximativ 30.000 de firme din IT, 18.000 de firme din HORECA, aproximativ 18.000 din domeniul arhitecturii, 16.500 de firme de construcții, circa 10.000 de agenții imobiliare, aproximativ 10.000 de micro-ferme agricole, 7.000 de firme din domeniul frizerie-coafor, 5.000 de firme din panificație și aproape 5.000 de firme de mobilier. În total, aceste domenii însumează circa 350.000 de firme, iar dacă înmulțim cu o medie de trei angajați per firmă, peste un milion de oameni ar putea fi afectați. Aceste firme sunt contributoare consistente la bugetul de stat și, din acest motiv, PNL susține ferm păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru impozitul pe cifra de afaceri. Adițional, PNL dorește menținerea cotei unice de 16% și creșterea graduală a contribuției la Pilonul II de pensii de la 4,75% la 6% în următorii patru ani. Aceste măsuri sunt menite să stimuleze dezvoltarea clasei de mijloc în România în perioada următoare”.
Gheorghe Flutur a menționat că PNL a luat în calcul modele de dezvoltare economică ce ar putea contribui la o creștere anuală a PIB-ului pe cap de locuitor cu cel puțin 3%, astfel încît, în următorii patru ani, România să atingă un PIB pe cap de locuitor de 90% din media europeană. Această creștere ar îmbunătăți nivelul de trai și puterea de cumpărare a românilor și ar fi posibilă doar prin sprijinirea mediului de afaceri autohton, prin investiții de peste 7% din PIB pe an din bugetul țării, concomitent cu reducerea cheltuielilor aparatului bugetar.