• Despre noi
  • Publicitate
  • Cod de conduită
  • Contact
joi, 22 mai, 2025
No Result
View All Result
Your browser does not support the audio tag.
Radio TOP Suceava 104FM
  • Actualitate
  • Administrație
  • Sănătate
  • Politic
  • Educație
  • Social
  • Sport
  • Timp liber
  • Tableta zilei
  • Audio
  • Top 10
  • Actualitate
  • Administrație
  • Sănătate
  • Politic
  • Educație
  • Social
  • Sport
  • Timp liber
  • Tableta zilei
  • Audio
  • Top 10
No Result
View All Result
Radio TOP Suceava 104FM
No Result
View All Result
Prima pagină Sănătate

Cum mîncăm la masa de Paște, pentru a evita problemele digestive. Daniela Bălănuca, nutriționist dietetician: Tadiționalul miel care să gătește în această perioadă are o carne bogată în grăsimi. Să nu neglijăm partea de legume

18 aprilie, 2025
în Sănătate
0 0
Cum mîncăm la masa de Paște, pentru a evita problemele digestive. Daniela Bălănuca, nutriționist dietetician: Tadiționalul miel care să gătește în această perioadă are o carne bogată în grăsimi. Să nu neglijăm partea de legume
0
TRIMITERI
Trimite pe FacebookTrimite pe Whatsapp

Daniela Bălănuca, nutriționist dietecian, a spus, în cadrul unei emisiuni la Radio Top, că este recomandat ca la masa de Paște, mai ales după un post lung, să se consume cantități mici de alimente și ”să nu se neglijeze partea de de legume”.

Românii pregătesc pentru masa de Paște drob, friptură de miel, ouă roșii, cozonac și pască, iar pentru a evita problemele digestive, nutriționistul dietetician recomandă: ”Mai ales după perioadele de post prelungit este esențial ca reintroducerea alimentelor de origine animală, dar și bogate în grăsimi, să se facă treptat, în cantități mici, de la o zi la alta, și să încercăm să nu combinăm foarte multe alimente în aceeași farfurie, la o masă.

Nutriționistul atrage atenția asupra preparatelor din carne de miel, mai bogată în grăsimi și care se digeră greu. A spus doamna Bălănuca: ”Tadiționalul miel care să gătește în această perioadă are o carne bogată în grăsimi, animalul fiind fraged, foarte greu se îndepărtează grăsimea de pe acest sortiment de friptură. Așadar, să nu neglijăm partea de legume, să alegem o bucățică mică, cît mai slabă posibil, de friptură de miel, și în asociere cu o cantitate suficientă de legume proaspete de sezon sau o salată asortată, pentru una dintre mese”.

Dacă masa de Paște conține foarte multe feluri de mîncare, persoanele care nu se pot decide la un sigur sortiment, ”pot degusta, dar în cantitate mică, eventual nu mai mult decît să ne umplem o farfurie în care sîntem obișnuiți în mod normal să mîncăm”. De asemenea, subliniază nutriționistul: ”Din aceste patru-cinci alimente, măcar unul să fie legumă, dar ca volum să nu depășim capacitatea cu care sîntem obișnuiți să ne alimentăm de zi cu zi”.

Întrebată cum ar trebui să arate un meniu complet pentru o zi de sărbătoare, Daniela Bălănuca a spus la Radio Top: ”Dimineața, la alegere, dar atenție la cantitate. La prînz încercați să nu serviți aperitiv, ciorbă, felul 2, desert… Limitați-vă doar la, să spunem, o ciorbă și un desert, ar fi mai mult decît nevoile noastre energetice la momentul respectiv. Iar dacă ar fi o cină, o proteină, drobul – o felie de drob de grosime potrivită, cu legume la discreție. Și atunci ne odihnim bine după o astfel de masă”.

În ultimii ani, oamenii au devenit mai conștienți de importanța unei alimentații sănătoase și apelează la medicul nutriționist atunci cînd au nevoie de sfaturi, mai ales în perioadele de sărbătoare cînd mesele sînt mai îmbelșugate. A precizat doamna Bălănuca: ”Săptămîna aceasta a fost plină la cabinet, în special cu discuții pe această tema. Le-am făcut cîteva recomandări. strict ca să treacă cu bine sărbătorile pascale, nu neapărat referindu-ne la kilograme în plus – la starea generală, să nu facă o indigestie, să nu aibă afecțiuni din sfera digestivă”.

Tags: alimentațieDaniela Bălănucadrobfriptură de mielMasa de PaștemîncarenutriționistPașteprobleme digestive

Articole similare

În mediul urban, cel puțin, campania de vaccinare antigripală merge destul de bine. Este de preferat ca vaccinul să fie făcut pînă la finele lunii decembrie
Sănătate

Comunicarea eficientă medic – pacient în fața ezitării vaccinale, una dintre temele care vor fi abordate în cadrul simpozionului de vaccinologie de la Suceava

20 mai, 2025
Președinta Colegiului Medicilor Suceava, dr. Laura Coca: Complexitatea cazurilor actuale, diversitatea nevoilor și provocările sociale asociate actului medical necesită o echipă funcțională și implicarea activă a comunității
Featured

Președinta Colegiului Medicilor Suceava, dr. Laura Coca: Complexitatea cazurilor actuale, diversitatea nevoilor și provocările sociale asociate actului medical necesită o echipă funcțională și implicarea activă a comunității

20 mai, 2025
Analiză gratuită care permite diagnosticarea precoce a insuficienței cardiace asimptomatice la pacienții cu diabet zaharat, la Centrul Antidiabetic Suceava
Sănătate

Analiză gratuită care permite diagnosticarea precoce a insuficienței cardiace asimptomatice la pacienții cu diabet zaharat, la Centrul Antidiabetic Suceava

12 mai, 2025
Amplu proiect de digitalizare la Spitalul Clinic Județean Suceava. Va fi acces rapid la dosarul medical pentru pacienți și aparținători
Sănătate

Spitalul Clinic Județean Suceava și-a întărit echipele medicale de la Radiologie, Medicină Nucleară, ORL și BMF, Pneumologie, Cardiologie, Oncologie și Boli Infecțioase

10 mai, 2025
Peste 530.000 de euro, pentru dotarea secțiilor de Pediatrie și de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul spitalului sucevean
Sănătate

Pacientul mușcat de viperă ajuns la Spitalul Clinic Județean Suceava, internat la Secția de Terapie Intensivă, unde este monitorizat permanent

22 aprilie, 2025
Numărul persoanelor care consultă medicul nutriționist, în creștere. Daniela Bălănuca, nutriționist dietetician: Asta și din cauza celorlalte specialități cu care colaborăm. La copii, schimbarea obiceiurilor alimentare este un proces de durată
Sănătate

Numărul persoanelor care consultă medicul nutriționist, în creștere. Daniela Bălănuca, nutriționist dietetician: Asta și din cauza celorlalte specialități cu care colaborăm. La copii, schimbarea obiceiurilor alimentare este un proces de durată

18 aprilie, 2025
Articolul următor
Tînărul jucător al CSU Suceava Sorin Grigore, convocat la naționala de handbal masculin a României, pentru meciurile cu Israel din preliminariile Campionatului European 2026

Sorin Grigore, de la CSU Suceava, convocat la naționala de seniori a României pentru două meciuri contînd pentru preliminariile Campionatului European

Patru jucători ai CSU Suceava au șanse să joace la Campionatul Mondial de handbal masculin U21

Patru jucători ai CSU Suceava au șanse să joace la Campionatul Mondial de handbal masculin U21

Rata șomajului în județul Suceava, peste media națională

Rata șomajului, dublă în Suceava față de media națională

Radio TOP Suceava 104FM

Cu haz de necaz, cu glume mai mult sau mai puţin reuşite, dar niciodată de autogară, cu ştiri scurte şi la obiect, cu o muzică mai altfel, dar şi cu bîlbe şi prostioare scăpate pe microfon, Radio Top este un amestec de cool, fresh, funny şi chilli. Un amestec de care, uneori, te poţi îndrăgosti la prima vedere sau la prima „degustare”. Ce-am spus: cool, fresh, funny şi chilli? Ei, poftim: uite ce face globalizarea din om!

Secțiuni

  • Actualitate
  • Administrație
  • Audio
  • Educație
  • Featured
  • Politic
  • Sănătate
  • Social
  • Sport
  • Ştiri
  • Tableta zilei
  • Timp liber
  • Top 10
  • Top Magazin

Parteneri

Radio online Romania

Recomandari

Cumpara Criptomonede
Cautimasina.ro

Urmărește-ne

Facebook Twitter Instagram

© 2020 Radio TOP Suceava 104 FM

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Administrație
  • Sănătate
  • Politic
  • Educație
  • Social
  • Sport
  • Timp liber
  • Tableta zilei
  • Audio
  • Top 10

© 2020 Radio TOP Suceava 104 FM